27. listopadu 2022 • 12:50

Kubánci si nadávají, ale vítězí. Češi na MS padli podruhé, musí zabrat

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úvodní porážce s domácím Novým Zélandem (1:3) nedokázali čeští softbalisté na mistrovství světa zvítězit ani proti Kubě. Prohráli 0:7 po šesti směnách a zkomplikovali si tak postup ze základní skupiny. „Bylo to náročné, Kubánci jsou dobří. Jejich nadhazovači nás dost drželi na pálce, nedařilo se nám stahovat body, i když jsme se na mety dostávali,“ popsal Marek Malý.



Proti Novému Zélandu si Češi připsali celkem dvanáct strikeoutů, dva úspěšné odpaly, ale také tři chyby. Nakonec padli po sedmi směnách.

Proti Kubáncům čeští softbalisté předvedli čtyři úspěšné odpaly. V kruhu pro nadhazovače se vystřídali postupně Jakub Osička, Michal Holobrádek a Marek Malý.

„Primárně jsme je chtěli držet na pomalých a stoupavých nadhozech. Bylo tam pár kluků, kteří uměli pálit padavý typ nadhozu, ti mi to právě trefili. Oni umí občas dát ránu, některé jejich hity byly šťastné. Měli jsme být ale prostě lepší,“ dodal Marek Malý, který pálil i nadhazoval.

„Kubánský tým byl podobný jako v roce 2019 na mistrovství světa v Praze, ale hrají lépe. Na panamerické kvalifikaci skončili třetí a dokázali porazit mnoho favoritů. Kubánský softball se určitě zlepšuje a o tom jsme se přesvědčili,“ řekl na adresu soupeře hlavní trenér Jaroslav Korčák.

Utkání ještě na začátku páté směny přerušil na hodinu velký déšť. „Jsme na to tady zvyklí, děje se to často na Zélandu. Ale nic se asi nezměnilo,“ dodal Malý. „Těžce se proti Kubáncům hraje, je zajímavé je pozorovat během hry. Oni vypadají, že si furt něco vyčítají, nadávají si. Pak když někdo něco udělá něco dobře, tak si hodně zafandí.“

Pokud chtějí Češi postoupit ze základní skupiny, musí už sbírat výhry. Tu první si mohou připsat proti USA v pondělí nad ránem evropského času.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud