1. září 2009 • 11:25

Nejlepší stolní tenista světa smí randit – v 25 letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 25 letech se nejlepší stolní tenista současnosti Wang Chao dočkal a může mít oficiálně přítelkyni. Čínští funkcionáři schválili jeho vztah s další reprezentantkou Pcheng Lu-jang.



Světovému šampionovi a prvnímu hráči žebříčku tak nehrozí podobný milostný krach jako před pěti lety.

Tehdy si Wang Chao začal se sedmnáctiletou hráčkou Fan Jing, ale činovníci jim nepřáli. Kvůli porušení pravidel o věku, v němž mohou reprezentanti navazovat milostný poměr, byla mladá stolní tenistka vyloučena z národního týmu a poslána zpět do rodné provincie. Wang Chao zřejmě díky svým výsledkům potrestán nebyl.

Mezitím získal dvě stříbrné olympijské medaile ve dvouhře a zlatou v družstvech a letos také titul mistra světa.

Čínský hrdina se nyní dočkal i požehnání reprezentačního trenéra. "Nikdy nezakazujeme hráčům, aby si našli přítelkyni, když dosáhnou požadovaného věku. Nebráníme ani vztahům mezi reprezentanty, i když podle nás nejsou vhodné," řekl kouč Chuang Piao listu v Čcheng-tu.

"Wangovi je 26 a Lu 23. V tomhle věku je normální mít milostný poměr," uvedl trenér. V Číně se tradičně počítal věk člověka od okamžiku početí a nyní se k věku přidává jeden rok. Wang se narodil 15. prosince 1983.

Funkcionáři zřejmě zároveň doufají, že láska bude mít na Wang Chaa příznivý vliv. Úspěchy a postavení hvězdy mu totiž v poslední době stouply do hlavy.

Loni v říjnu se dostal do konfliktu s ochrankou karaoke baru a křičel na ni: "Já jsme slavný Wang Chao! Jsem mistr světa! Co na tom, když tě zmlátím."
Na milost byla vzata i jeho bývalá přítelkyně Fan Jing, která se mohla vrátit do reprezentace a momentálně je devatenáctá ve světovém žebříčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud