20. ledna 2016 • 14:50

Koně z klubu iSport.cz se chystají na sezonu, první start se rýsuje v dubnu

Autor: bda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koním sníh nevadí, a tak se oba zástupci Dostihového klubu iSport, Power Zar a Theophilos, připravují na novou sezónu, která začne na českých drahách v dubnu. „Zatím u nás moc velká zima nebyla, tak koně mohou normálně pracovat,“ pochvaluje si trenér Josef Váňa.



Ve stájích Mlýnce a Bohuslav na Karlovarsku jsou už v plné práci dva koně, které Váňa pro letošní sezonu pronajímá Dostihovému klubu iSport.cz, který nadále přijímá nové členy. Za klubový poplatek 1000 korun ročně můžete zažít pocity majitele dostihových koní, účastnit se organizovaných návštěv ve Váňových stájí a dostat se do blízkosti obou koní i přímo na dostizích. Přihlásit se můžete zde: www.isport.cz/dostihovyklub

V dostihově vyspělých zemích se běhají dostihy každý den, a tak věk koní se mění jednotně všem 1. ledna nového roku. Proto již od začátku roku je brán Power Zar jako sedmiletý, i když den narození má uveden 22. březen 2009. Theophilos patří od Nového roku mezi šestileté.

„Oba se normálně připravují, žádné problémy s nimi nejsou,“ říká na úvod Josef Váňa. Hlavou se mu začínají honit myšlenky, kdy by se v roce 2016 poprvé mohli představit na dostihové dráze. „Theophilos toho nemá tolik za sebou, a tak by se mohl představit poprvé v dubnu v Kolesách, pokud pan Sůra vypíše dubnový dostihový den. Power Zar je připravován na starty v Pardubicích, tak počítám jeho první start tam. První dostihy budou v Pardubicích začátkem května,“ upřesňuje Váňa, který v minulém týdnu zaznamenal první dva starty sezony na italské dráze v Pise.

Polokrevník Burgundy Ball vyhrál proutěnky na 3500 metrů a Strike doběhl na druhém místě.

Logo nového dostihového klubu, jehož členem můžete být i vy! Logo nového dostihového klubu, jehož členem můžete být i vy!Foto iSport.cz

Dostihový klub iSport.cz se sešel u Váni. Členové viděli svého koně pro Velkou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud