4. listopadu 2012 • 08:50

VIDEO: Váňovy šedesátiny: To byly hody! Kančí, jelen a 130 řízků

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S dvoutýdenním zpožděním oslavil žokej Josef Váňa svoje šedesáté narozeniny. Do městečka Chyše, kde bydlí a působí jako druhý místostarosta, svolal desítky svých přátel a kamarádů. Přijeli i moderátor Petr Vondráček nebo bývalý šéf ČOV Milan Jirásek.



Kvůli sobotní oslavě Josefa Váni hlavní kuchařka Květa Kejvalová vařila do druhé hodiny v noci a v devět už byla zase v plné práci. „Není to jenom o dnešním dnu. Příprava trvala tři dny, než se všechno připravilo. Ale co bychom pro našeho Pepu neudělali?“ líčí Kejvalová.

„Řízků máme docela málo, asi sto třicet. Ale zase máme hromadu jiných věcí.“
Bývalá kuchařka zdejší mateřské školy s týmem spolupracovnic připravila na Váňovu oslavu úžasné menu včetně guláše z kančího i jeleního masa, na stolech ležely zabíjačkové lahůdky i domácí dorty. Venku se zatím pekl krocan a prase, které Váňovi dovezli příznivci z Opočna v Orlických Horách.

Osminásobnému vítězi Velké pardubické bylo šedesát už 20. října, ale setkání se svými přáteli tradičně pořádá až začátkem listopadu v areálu fotbalového klubu v Chyši.

„Organizují to příznivci z vesnice. Jsou to téměř všichni, kteří nám fandí. Já jim za to hrozně děkuju,“ pochvaluje si Váňa. „Neopomenul jsem pozvat každého, kdo mi v životě pomohl.“

Váňa sám je myslivec, maso na jelení a kančí guláš ale tentokrát nezařídil sám.
„Tenhle rok bohužel ne. Byl jsem začátkem týdne v Anglii a nebyl jsem schopen to zvládnout,“ líčí Váňa. „Krásně svítil měsíc, určitě se lovilo dobře. Já jsem se toho neúčastnil, protože jsem kupoval koně.“

Na oslavě Váňových šedesátin se pořádně hodovalo.
Video se připravuje ...

Do budovy Sokola Chyše dorazilo několik desítek gratulantů a dárky zaplnily vyvýšené pódium i přilehlý stůl. Deník Sport už předem Váňovi předal pozornost v podobě deky pro hnědáka Tiumena. Tentokrát redakce Váňovi věnovala bednu s výběrem přívlastkových červených vín.

„Já jsem milovník přívlastkových červených vín!“ radoval se Váňa.
Mezi gratulanty nechyběli ani bývalý předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek a majitelé Váňových koní, včetně filmového producenta Jaroslava Boučka, jehož bělka Sixteen nedávno absolvovala poslední dostih kariéry.

Dorazil i moderátor Petr Vondráček, který se svou dcerou navštívil i stáje v nedalekých Mlýncích, kde Váňa hosty osobně provedl.

„Myslím, že on to ani nechce brát jako šedesátiny. Bereme to jako ukončení naší dostihové sezony,“ řekla s úsměvem Váňova manželka Pavla.

Josef Váňa s Tiumenem překonává Taxisův příkop
Josef Váňa s Tiumenem překonává Taxisův příkop

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud