Květoslav Šimek
31. července 2022 • 16:20

Složil je po těžkém pádu rychle zpět, už vyhrál v Itálii. Vládli i další Češi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest týdnů po těžkém pádu v italském Meranu se žokej Pavel Složil, vítěz poslední Velké pardubické, na stejném místě vrátil do sedla. A hned si připsal suverénní triumf s osmiletým valachem Piton des Neiges ze stáje Scuderia Aichner od trenéra Josefa Váni mladšího. Pro zajímavost, koně z českého tréninku vyhráli všech pět dostihů sobotního programu.



Pavel Složil se nepříjemně zranil 19. června po klopýtnutí Gangstera de Coddes v Ceně Evropy.

Po pádu na hlavu ho lékaři udržovali v umělém spánku. Podezření na prasklý obratel se naštěstí nepotvrdilo, přesto byly původní odhady léčení a rekonvalescence poměrně dlouhé. Minimálně tři měsíce.

Po probuzení z umělého spánku zůstával Složil v péči lékařů, rekonvalescence pokračovala i po návratu domů z Itálie. V sobotu v Meranu se znovu vrátil do sedla. Šest týdnů po těžkém pádu absolvoval jediný start.

S osmiletým Pitonem des Neiges si v dostihu přes proutěné překážky pro pětileté a starší (Premio Giuseppe Chiodini na 3300 metrů, dotace 15 000 euro) vedl poměrně suverénně. Na špici se dostal záhy po startu a už ji nepustil.

Kromě Složila s Pitonem v sobotu v Meranu dvakrát vyhráli také Jan Kratochvíl s Il Superstitem a Dream In Blu (oba Scuderia Aichner, trenér Josef Váňa mladší) a Jan Faltejsek s New Friendem a Saint Josephem (oba Dr. Charvát, trenér Pavel Tůma).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud