12. dubna 2017 • 15:07

Superfinále se na Velikonoční pondělí rozloučí s Prahou. Dva roky bude v Ostravě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pošesté a minimálně na příští dva roky naposledy se na Velikonoční pondělí zaplní pražská O2 arena u příležitosti florbalového superfinále. V příštích dvou letech se vrchol domácí klubové sezony přestěhuje do Ostravy. Organizátoři očekávají opět jednu z nejvyšších návštěv v historii, loni padl rekord s 12.144 fanoušky.



"Na rovinu musím říci, že jsme měli velký respekt z toho, jak velký zájem letos o superfinále bude. Ale jsem strašně mile překvapen z toho, že přes netradiční termín fanoušci ukázali, jakou má pro ně superfinále sílu," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman na tiskové konferenci v Praze.

"Už před Vánocemi jsme museli otvírat horní patro, protože bylo jasné, že se to spodní vyprodá. Dobrých vstupenek je stále hodně, ale můžeme říci, že Velikonoční termín nijak návštěvy neovlivní. V O2 areně bude vynikající atmosféra a celkově bude jedna z nejvyšších návštěv v historii superfinále," doplnil Šuman.

Superfinále: Rekordních 12 tisíc diváků, divoké obraty a první titul pro Chodov
Video se připravuje ...

O titul v superlize budou v pondělí od 16:00 bojovat florbalisté vítěze základní části Mladé Boleslavi s obhájcem titulu Chodovem. Už o tři hodny dříve začne boj o zlato v ženské superlize mezi mistrovskými Vítkovicemi a Jižním Městem. Předtím se odehrají finále Poháru středních škol.

Vedle bohatého doprovodného programu s velikonočním tématem bude v O2 areně speciální Trophy Room, kde se mohou fanoušci vyfotit s trofejí pro mistry světa a získat podpisy při autogramiádě mužské reprezentace i nového finského trenéra českého týmu Petriho Kettunena.

Čeští florbalisté budou v O2 areně bojovat na domácím mistrovství světa v roce 2018 a propagace turnaje se v těchto dnech rozjíždí. Organizátoři chtějí fanouškům při superfinále zpestřit zážitek i speciální multimediální projekcí. "O2 arenu osazujeme projekčními plátny, takže se rozsvítí vedle kostky i ve všech rozích. Český fanoušek se s tím ještě neměl možnost seznámit na žádné sportovní akcí," podotkl Šuman.

V příštím roce se superfinále přestěhuje do ostravské Ostravar Arény. "S Prahou se superfinále minimálně na dva roky loučí. Pro rok 2018 je Ostrava potvrzena a pro rok 2019 skoro jistá. Je to druhé největší centrum českého florbalu a i na jiných akcí bylo vidět, že tam má velkou podporu," dodal Šuman.

Je konec, Chodov to dokázal. Tom Ondrušek začíná slavit triumf nad Vítkovicemi a zisk mistrovského titulu
Je konec, Chodov to dokázal. Tom Ondrušek začíná slavit triumf nad Vítkovicemi a zisk mistrovského titulu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud