9. prosince 2017 • 19:50

Švédky dál vládnou florbalu, Finky ale zdolaly až v nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédské florbalistky vyhrály pošesté za sebou a celkově poosmé v historii mistrovství světa. Ve finále v Bratislavě zdolaly Finsko 6:5 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodla o pokračování švédské hegemonie a prodloužení vítězné série na světových šampionátech na 32 utkání Amanda Delgadová Johanssonová.



Favorizované Švédky se dostaly do vedení v polovině úvodní části díky Joelssonové. Za 68 sekund sice vyrovnala Veera Kauppiová, ale v 16. minutě vrátila Švédsku vedení Steenová. V první polovině druhé části zvýšila Delgadová Johanssonová dvěma góly už na 4:1.

Finky ale dál bojovaly o překvapení. Před druhou přestávkou sice Veera Kauppiová neproměnila trestné střílení, ale v přesilové hře se následně prosadila Rantalaová. V 49. minutě využila další početní výhodu Oona Kauppiová a za 118 vteřin vyrovnala její sestra Veera.

Drama pokračovalo a v 58. minutě vrátila Švédkám v přesilovce vedení Tschöpová, ale za 72 vteřin dovršila hattrick Veera Kauppiová a vynutila prodloužení. V nájezdech se trefila za Finsko jen Rantalaová, za Švédky byly úspěšné Wibronová a Delgadová Johanssonová.

Švédsko - Finsko 6:5 po sam. nájezdech (2:1, 2:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky:
10. Joelssonová (Granstedtová), 16. Steenová (Norströmová), 23. Delgadová Johanssonová (Bobergová), 30. Delgadová Johanssonová (Steenová), 58. Tschöpová (Delgadová Johanssonová), rozhodující sam. nájezd Delgadová Johanssonová - 11. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 39. Rantalaová (V. Kauppiová), 49. O. Kauppiová (Rantalaová), 51. V. Kauppiová (Kippiläová), 59. V. Kauppiová (Kippiläová). Rozhodčí: Reichelt, Kostínek (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 3664.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud