Zdeněk Janda
9. června 2019 • 10:01

Rekord. Vybralo se přes čtvrt milionu! Florbal si zahrál i Krčmář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slzy v očích se daly pochopit. Byl to silný moment. Rodiče šestiletého Tadeáška, od narození bojujícího s dětskou mozkovou obrnou, dostali šek na rekordní částku. 255 300 korun! Výtěžek z tradiční florbalové exhibice, kterou pořádá sportovní novinář Pavel Petr, tentokrát vynesla přes čtvrt milionu… „Je skvělé, že se takhle pomáhá dobré věci,“ řekl biatlonista Michal Krčmář, stříbrný medailista z olympiády v Koreji. A jedna ze sportovních hvězd, která se akce účastnila.



Už jsou v plné přípravě na sezonu. Přesto si čeští biatlonisté našli čas, aby se zajeli podívat do Benátek nad Jizerou, kde se konal už třináctý ročník charitativního florbalového turnaje. Také oni se zapojili do exhibiční podívané a hlavně následné dražby.

„Vždycky je super, když takhle můžeme pomoct,“ uvedl sympaťák Michal Krčmář, který na poslední olympiádě v Koreji bral stříbro ve sprintu. Nechyběl ani jeho parťák Michal Šlesingr, stálice tohoto populárního sportu. V pátek se i s dalšími kolegy z reprezentace chopili florbalových hokejek a ukázali, že ovládají nejenom biatlon…

„Byl jsem moc rád, že si udělali čas. Přijeli ze soustředění v Jilemnici,“ uvedl Pavel Petr, hlavní organizátor akce, jinak sportovní novinář z Českého rozhlasu. Tentokrát uspořádal už třináctý ročník turnaje, jenž vynesl rekordní částku. 255 300 korun!

„Když jsem ten šek předával, měl jsem slzy v očích. Stejně jako rodiče. Chtěl bych všem moc poděkovat,“ reagoval Pavel Petr.

Tentokrát finanční pomoc směřuje rodině šestiletého Tadeáška Dragouna, jenž srdnatě bojuje s následky dětské mozkové obrny. Peníze půjdou na rehabilitaci. Také on si zahrál se svým týmem florbal, radost z něj jenom čišela. Na zádech měl jmenovku Táďa. A i když má omezený pohyb, ostatní inspiroval, že se vším se dá bojovat.

„I tohle je silný moment, když ho člověk vidí,“ přidal se hokejový gólman Marek Schwarz, opora libereckých Bílých Tygrů. „Je hezké, že se tady rozptýlí, přijde na jiné myšlenky, pobaví se. Peníze jsou určitě taky důležité, ale krásné je i vidět, jak si to užíval,“ dodal Schwarz, jenž se v týmu představil v poli. Branky má z hokeje až až…

„Ale naštěstí jsem si vzal syna, aby to za mě uběhal,“ pousmál se Schwarz.

Florbal si zahráli i hokejisté Mladé Boleslavi, tradiční účastníci, kteří rovněž přispěli podstatnou finanční částkou. Nechyběl ani jejich sportovní šéf Radim Vrbata, bourák, který v NHL zvládl přes tisíc zápasů. Florbalek se chopili i hokejisté Sparty, kteří vydražili zámořský dres Dominika Simona, sparťanského odchovance. Nechyběli ani skokani na lyžích, třeba Filip Sakala, syn někdejšího olympijského medailisty Jaroslava. Slavnostní buly vhodil v pátek někdejší kosmonaut Vladimír Remek, první Čech ve vesmíru.

Tradiční součástí je i dražba sportovních relikvií. Tentokrát se nejvíce zaplatilo za dres hokejového reprezentanta Jakuba Nakládala z Jaroslavle. Zájemce za něj dal šestnáct tisíc korun.

To hlavní je, že se pomohlo dobré věci. Čtvrt milionu je jasným důkazem…

Michal Krčmář pózuje s rodinou malého Tadeáška
Michal Krčmář pózuje s rodinou malého Tadeáška

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud