23. října 2020 • 11:50

V Česku nemůže trénovat, pozval jej elitní švédský klub. Skvělá zkušenost, těší se Langer

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český florbalista Filip Langer si vyzkouší tréninkový proces v elitním klubu Storvreta IBK, v jehož zázemí se bude stále ještě osmnáctiletý hráč připravovat v příštích týdnech a možná i měsících. Kapitán Tatranu Střešovice se do svého klubu vrátí až v době, kdy se u nás znovu rozjedou soutěže.



V Česku momentálně kvůli opatřením vlády elitní florbalisté netrénuji, což není vůbec ideální hlavně pro mladíky v čele s Filipem Langerem, který minulý rok výrazně pomohl české reprezentaci do devatenácti let k premiérovému titulu na mistrovství světa v Kanadě.

Langer se tak dohodl se švédským klubem Storvreta IBK, že se bude v příštích týdnech připravovat s A-týmem Storvrety přímo ve Švédsku. Jeden z nejlepších florbalových klubů na světě, který sídlí na severu města Uppsala, navíc disponuje špičkovým tréninkovým zázemím srovnatelným s elitními evropskými hokejovými kluby.

„Bude skvělé vidět Filipa v našem prostředí. Nahrálo nám, že Filip nemůže momentálně v Česku trénovat se svým týmem. Navíc si myslím, že naše spolupráce bude prospěšná pro obě strany, protože Filip je elitní hráč, díky kterému se zlepší úroveň našich tréninků,“ vysvětlil trenér Strovrety Oscar Lundin, jak vznikla spolupráce se stále teprve osmnáctiletým útočníkem.

Nejmladší kapitán v historii Superligy, který už stihl zaznamenat více než 100 kanadských bodů v nejvyšší české soutěži, Lundinova slova potvrzuje. „V Česku je momentálně těžká situace pro všechny včetně profesionálních sportovců, protože nemůžeme ani trénovat. Měl jsem ale velké štěstí, protože mi jeden z nejlepších klubů na světě nabídl, abych se s nimi připravoval, dokud se znovu nerozjede soutěž v Česku.“

Největší českou florbalovou naději čeká na jaře maturita. V současnosti ale probíhá v Česku podle nařízení vlády distanční výuka, takže je vlastně jedno, zda se Langer připojí k vyučování z Prahy nebo z více než tisíc kilometrů vzdálené Uppsaly.

„Říká se, že všechno zlé je na něco dobré. Hlavně jsem ale nadšený, že se můžu v tréninku porovnat s nejlepšími hráči na světě. Taková zkušenosti mi určitě pomůže v mém florbalovém vývoji a taky věřím, že to bude i skvělá životní zkušenost,“ těší se Langer do čtvrtého největšího švédského města.

Témata:  Švédsko, florbal, langer
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud