Adam Lacek
20. dubna 2018 • 14:57

Futsalové finále je tu! Sparta má splněno, Chrudim touží po 14. titulu

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tady! 132 zápasů základní části a 22 utkání play off je za námi. Nyní zbývá rozlousknout poslední hádanka. Kdo vyhraje finále? Historicky nejúspěšnější futsalový tým v zemi z Chrudimi, třináctinásobný mistr, nebo její vyzyvatel pražská Sparta, která se mocně posílená před aktuální sezonou poprvé probojovala do finále? Bitva o mistrovský titul začíná v pátek od 18 hodin!



Sparta měla rozhodně těžší sezonu. Před ní přivedla do týmu několik zahraničních posil, s mistry světa Wildem a Marcelem vyhlásila jasný útok na titul. Jenže to trochu drhlo. V ani jednom ze tří vzájemných zápasů (2x liga, finále poháru) nedokázali Pražané Chrudim porazit. V závěru základní části navíc přišly pro tým kontumace za příliš mnoho zahraničních hráčů v několika utkáních.

V play off si Sparta nejdříve ve třech zápasech poradila se Slavií, v semifinále už ji čekala těžší zkouška. S Plzní dokonce prohrávala 1:2 na zápasy, byla krok od vyřazení a konce finálového snu. Jak čtvrtý, tak pátý duel ale zvládla a postoupila.

Sparťanský kouč Beni Simitči po sérii smekl klobouk před kádrem Plzně složeným především z českých hráčů. „Gratulovat ale určitě nehodlám trenérům Plzně, kteří své chování završili na konci pátého zápasu tím, že nabádali své hráče k tomu, aby zranili ty naše. Možná i v tomto sehrál futsalový Bůh svou roli,“ svěřil se pro klubový web.

Chrudim měla znovu ve futsalovém šlágru navrch, stejně jako v tomto souboji David Drozd
Chrudim měla znovu ve futsalovém šlágru navrch, stejně jako v tomto souboji David Drozd

Historický postup do finále byl hlavní cíl Sparty před sezonou. „Nyní už budeme hrát pro radost. Cíl, který jsme si dali před sezonou, jsme v tuto chvíli splnili,“ těší Simitčiho. „Finále mezi Spartou a Chrudimí je správné vyvrcholení sezony!“ dodal.

Ve všech třech vzájemných zápasech Sparty a Chrudimi v aktuálním ročníku ovšem uspěl ERA-Pack. V lize vyhrál 7:2 a 3:0, ve finále poháru pak 2:1 gólem Maxe z 37. minuty. „Myslím, že složení finále je naprosto správné. Nastoupí v něm proti sobě jediné dva plně profesionální týmy v ČR. Ať se na mě nikdo nezlobí, kdyby postoupil Interobal, tak by to nebylo tak velké finále. To musí být vrcholem všeho a patří do něj nejlepší týmy,“ vyzdvihl Simitči.

Chrudim zatím prochází sezonou jako nůž máslem. Základní část ovládla bez jediné porážky a pouhými dvěma remízami, k tomu vyhrála pohár. V play off nejdříve jednoznačně sundala Helas Brno a v semifinále si poradila i s nepříjemnými Litoměřicemi, rovněž 3:0 na zápasy.

V sezoně ještě Chrudim nepoznala porážku. „Očekávám těžkou a vyrovnanou sérii, stejně jako v semifinále. Už, když jsme se začali připravovat na play-off, věděli jsme, že nás pravděpodobně čeká právě tento scénář. Jsme připraveni a věříme, že odvedeme dobrou práci. Musíme být soustředění a jít krok za krokem. Každý bod ve finále je důležitý a velmi cenný,“ uvedl k k boji o titul chrudimský trenér Felipe Conde na klubovém webu.

Tak kdo? Sparta, nebo Plzeň? První díl finále se rozehraje už v pátek 20. dubna od 18 hodin na palubovce Chrudimi. ONLINE přenos utkání můžete sledovat na iSport.cz.

SESTŘIH: Chrudim - Sparta 3:0. Šlágr opět ovládla Chrudim, rozhodl Rešetár
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Chrudim 1:2. Další triumf pro ERA-PACK, rozhodl Max
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Chrudim 2:7. Podívejte se na všechny góly futsalového šlágru
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud