10. prosince 2018 • 12:06

Šance na odvetu. Sparta chce proti Chrudimi urvat první triumf v poháru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v úterý bude znát futsal vítěze Poháru FAČR. Stejně jako v minulém ročníku prošly do finále Sparta Praha a ERA-PACK Chrudim. Podaří se Pražanům vybojovat historicky první triumf, nebo se z obhajoby budou radovat Východočeši?



Sparta a Chrudim! Dva týmy, které na sebe v minulé sezoně narazily jak ve finále poháru, tak ligy, si bitvu o pohár zopakují i nyní. A to v úterý od 18:10 hodin ve Zruči nad Sázavou.

V minulé sezoně se v obou finálových případech radovala ze zisku prvenství Chrudim, v poháru po výhře 2:1 a v ligovém finále po vítězstvích 2:1, 3:0 a 9:4 po prodloužení. I poslední vzájemný duel dopadl lépe pro ERA-PACK, který v 9. kole VARTA futsal ligy zdolal Spartu 3:2.

„Na finále se moc těším, je to utkání, ve kterém rozhodne momentální forma a nejrůznější detaily jednoho zápasu. Takové duely jsou pro mě osobně nejlepší,“ uvedl sparťanský futsalista Tomáš Vnuk.

Ve šlágru české nejvyšší futsalové ligy porazil ERA-PACK Chrudim pražskou Spartu 3:2
Ve šlágru české nejvyšší futsalové ligy porazil ERA-PACK Chrudim pražskou Spartu 3:2

„Chceme Chrudimi nejen oplatit ligovou porážku, ale především ji sesadit z pohárového trůnu. Pokud chceme zvítězit, tak musíme oproti posledním zápasům zlepšit defenzivu a vyvarovat se taktických chyb,“ uvědomoval si.

„Utkání proti Spartě jsou vždy těžká. O vítězi poháru rozhodne jediný zápas, oba týmy chtějí titul. Bude záležet na tom, kdo v daný den předvede nejlepší práci. Jedno ale vím určitě, fanoušci uvidí skvělý futsal, protože oba týmy hrají výborně,“ vyzdvihl kvality mužstev chrudimský Max.

Byl to právě Max, kdo rozhodl pohárové finále v minulé sezoně.  „Samozřejmě si na zápas pamatuji. Bylo to pěkné utkání, které mi osobně vyšlo. Chvilku před koncem jsem po faulu kopal volný přímý kop a dal rozhodující gól na 2:1. Byl jsem za vstřelenou branku hodně šťastný,“ zavzpomínal.

Kdo se bude radovat tentokrát?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud