20. října 2019 • 14:03

Chrudim porazila Slavii. Čelo tabulky se dramatizuje, vede Plzeň

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani v 6. kole VARTA futsal ligy nezaváhali hráči Plzně a jako jediní zůstávají stoprocentní. Za nimi je však dvojice pronásledovatelů, která má jen o tři body méně – Chrudim a Teplice.



Svarog sice doma nečekaně po prvním poločase s nováčkem z Českých Budějovic prohrával 1:2, ale nakonec splnil úlohu papírového favorita a vyhrál 8:4. „Na palubovce dalšího z favoritů jsme herně rozhodně nezklamali a Svarog jsme potrápili. Sportovně však musíme uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě, i když byl krátce před koncem rozdíl ve skóre pouze jednobrankový,“ řekl českobudějovický Petr Benát.

První poločas se nepovedl ani vedoucí Plzni v Liberci. Domácí po dvaceti minutích vedli 3:2. Konečný výsledek? 3:7! Hattrickem se v zápase blýskl kapitán hostí Lukáš Rešetár: „Jsem rád, že se mi střelecky dařilo, vlastně i Vnouček (Tomáš Vnuk) těch bodů sbírá hromadu. Naši čtyřku oproti loňsku hrozně pozvedl. A já než na ty body, jsem spíše na výhry, takže jsem rád, že se nám takhle daří.“

Svou vítěznou sérii protáhl na pět zápasů i ERA-PACK Chrudim, který porazil Slavii Praha 4:1. „Někomu se zápas povedl, jinému zase ne. Ale nejdůležitější je vítězství proti těžkému soupeři a s ním i tři body do tabulky,“ uvědomoval si trenér Chrudimi Felipe Conde. Zato slávista Zdeněk Sláma litoval neproměněných šancí: „Chyběly nám branky, proti Chrudimi se těch pár příležitostí, které si vytvoříte, musí proměnit, jinak se nedá uspět. Hlavně za stavu 1:0 jsme měli tutovky, které jsme nedali. Naopak Chrudim své šance proměnila a trestala nás za chyby. Oproti pohárovému zápasu (prohra se Spartou 2:5) se defenziva a bojovnost zlepšily, ale udělali jsme tři obrovské chyby, po kterých jsme inkasovali.“

Dařilo se i pražské Spartě, která se musela obejít bez nemocného trenéra Beniho Simitči. V Mělníce Pražané vyhráli 4:2. „Vždy když se prohraje, tak je člověk zklamaný. Tentokrát však zklamaný být nemohu. Předvedli jsme výborný výkon, určitě nejlepší v této sezoně,“ zdůraznil mělnický kouč Jakub Němec. Sparta zápasem 6. kola zakončila nesmírně náročný program. „Zápas byl pro nás velmi těžký. Měli jsme za poslední týden pět utkání a šlo vidět, že nejsme ve své kůži a dolehla na nás únava. Mělník hrál velmi dobře. Vytvořil si spoustu šancí, které neproměnil. Důležité bylo, že jsme vstřelili první branku, ta nás uklidnila a pak už jsme to nepustili,“ konstatoval futsalista Sparty Michal Seidler.

Výsledky 6. kola VARTA futsal ligy

FTZS Liberec – SK Interobal Plzeň 3:7 (3:2)
Branky: 7. Kazda (Benek), 17. Benek (Vrabec), 20. Novotný (Baláž) – 3. Rešetár (Kovács), 13. Vnuk, 22. Rešetár (Kovács), 23. Holý (Vnuk), 35. Rešetár (Holý), 35. Havel (Vnuk), 38. Vnuk (Holý).

FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha 4:1 (1:0)
Branky: 14. P. Drozd, 29. D. Drozd (Slováček), 30. Slováček (Felipe), 40. Éverton - 36. Sláma.

Helas Brno – FC Tango Hodonín 6:2 (5:1)
Branky: 1. Šarközy (D. Cupák), 8. Bílý (Matyska), 11. Bílý (Špička), 14. Špička (D. Cupák), 17. Matyska (P. Lidmila), 40. Kamenský (Lukšija) – 2. Michalec (Hromek), 39. Hromek (Beneš).

Svarog FC Teplice – SK Dynamo PCO České Budějovice 8:4 (1:2)
Branky: 15. Teka, 26. Teka (Tato), 28. Černý (Ossorio), 31. Tato (Teka), 35. Černý (Ossorio), 38. Tato (Claudinho), 39. Taverna (Tato), 40. Litvinov (Černý) – 11. Doležal, 17. Hric (Benát), 28. Benát (Pouzar), 37. Hric (10 m kop).

SK Olympik Mělník – AC Sparta Praha 2:4 (0:2)
Branky: 30. Moravec, 40. Moravec (Gombáš) – 16. Drahovský (Rick), 18. Novak (Seidler), 30. Grbeša (Novak), 34. Amadeu (Seidler).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud