25. října 2019 • 23:32

Čeští futsalisté porazili v kvalifikaci na MS i Lotyše a postoupili do další fáze

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté si s předstihem zajistili účast v elitní fázi kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v druhém zápase základní fáze porazili Lotyšsko jasně 7:1, navázali na úvodní výhru 3:0 nad Německem a ve čtyřčlenné skupině už nemohou skončit mimo postupová dvě místa. O prvenství v kvalifikačním turnaji se reprezentanti v neděli utkají s domácím Portugalskem, které dosud rovněž neztratilo ani bod.



Český celek stejně jako v zápase s Německem, po kterém nebyl kouč Neumann spokojený, vyhrál první poločas 2:0. Už po 21 sekundách otevřel v portugalském městě Viseu skóre Michal Holý a pojistku přidal Michal Seidler.

Na rozdíl od duelu s Němci ale reprezentanti tentokrát zvládli mnohem lépe druhou půli. Dvakrát se trefil Lukáš Rešetár, druhou branku v zápase si připsat i Seidler. Mezitím dal gól Tomáš Koudelka a skóre uzavřel Matěj Slováček. Za Lotyše snížil Andrejs Baklanovs.

Čeští futsalisté si bez problémů poradili v kvalifikaci na mistrovství světa s Lotyšskem 7:1
Čeští futsalisté si bez problémů poradili v kvalifikaci na mistrovství světa s Lotyšskem 7:1

„Od první minuty bylo na hrací ploše vidět, kdo si odnese vítězství. Klukům jsem věřil, věřil jsem v jejich schopnosti. Hráli jsme uvolněně, a kdybychom se zklidnili v koncovce, mohl být těch gólů třeba dvojnásobek. Ale nevadí, budeme to ladit dál. Kluci dnes dokázali, že ten postup je naprosto zasloužený,“ uvedl po zápase Neumann.

Český tým uzavře vystoupení ve skupině v neděli proti domácímu Portugalsku, které ovládlo poslední evropský šampionát. Elitní fáze kvalifikace se uskuteční na přelomu ledna a února.

„Samozřejmě Portugalci jsou úřadující mistr Evropy, hraje u nich nejlepší hráč světa. Ale my máme dobrý tým a jsme schopni je i tady potrápit. Takového podobného soupeře určitě dostaneme do další části kvalifikace, s takovými týmy se budeme muset rovnat. Naším cílem je pořád postup na mistrovství světa,“ dodal trenér.

Základní fáze kvalifikace futsalistů o postup na MS - 8. skupina ve Viseu (Portugalsko):

Lotyšsko - ČR 1:7 (0:2)
Branky: 33. Baklanovs - 17. a 36. Seidler, 27. a 32. Rešetár, 1. Holý, 33. Koudelka, 36. Slováček.

Sestava ČR: Gerčák (Hůla, Vahala) - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk - Záruba, P. Drozd, Černý, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Janovský. Trenér: Neumann.

Portugalsko - Německo 5:0 (2:0).

Tabulka

1. ČR 2 2 0 0 10:1 6
2. Portugalsko 2 2 0 0 9:0 6
3. Německo 2 0 0 2 0:8 0
4. Lotyšsko 2 0 0 2 1:11 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud