7. března 2021 • 08:40

Cenná remíza futsalistů s šampiony. Skvělé, ale bylo i na víc, řekl kouč

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká futsalová reprezentace remizovala v zápase kvalifikace o postup na EURO 2022 s úřadujícími mistry Evropy z Portugalska 3:3. „Je to pro nás skvělý výsledek. Jsem ale teď trochu smutný, protože jsme měli na víc,“ konstatoval trenér národního týmu Tomáš Neumann po utkání, které se kvůli pandemii odehrálo v polské Lodži. 



Kvalifikační duel odstartovali lépe čeští futsalisté, když bodlo Michala Seidlera skončilo už ve 4. minutě v síti Portugalců. Náskok si ale tým trenéra Tomáše Neumanna hýčkal jen několik desítek sekund, když po rohovém kopu srovnal Angelo.

Nerozhodný stav vydržel do 8. minuty, kdy opět udeřil český výběr. Trefil se Matěj Slováček. Ani tentokrát ale úřadující evropští šampioni neztráceli dlouho. Vzápětí totiž přízemní střelou srovnal Varela.

V 28. minutě se podařilo Portugalsku překlopit skóre na svou stranu zásluhou Cecília. Vedení favorizovaného protivníka ale Čechy nepoložilo. V 32. minutě zafungovala plzeňská spolupráce, kdy roh Tomáše Vnuka poslal za záda portugalského brankáře Michal Holý.

„Nacvičené to úplně není, ale snažíme se využít toho, kdy ještě není obrana úplně rozestavená a roh rychle rozehrát. Když se to pak trefí na branku, vždy to zavání gólem. Vyrovnání bylo velkou úlevou,“ přiznal autor třetí české trefy Holý.

Neumanovi svěřenci v závěru nebyli daleko od toho, aby zvítězili, ale příležitosti Seidlera a Davida Drozda gólem neskončily. „I tak je to pro nás velmi cenná remíza. Podali jsme dobrý výkon, do puntíku jsme plnili to, co po nás trenér chtěl. Hráli jsme na brejky, které nám vycházely. Ke konci jsme měli ještě šance, kdy jsme mohli dát vítězný gól. Nepovedlo se, což je škoda, ale s bodem jsme i tak určitě spokojení,“ uvedl po utkání Seidler.

„Je to pro nás skvělý výsledek. Jsem ale teď trochu smutný, protože jsme měli na víc. Měli jsme v závěru dvě tutovky, které gólman fantasticky zneškodnil a soupeře zachránil. Řekl bych, že jsme i v celém zápase měli víc šancí. Přesto se takový výsledek s mistry Evropy určitě cení,“ prohlásil trenér futsalové reprezentace Neumann.

Portugalsko – Česká republika 3:3 (2:2)

Branky: 5. Angelo (B. Coelho), 8. Varela (Pauleta), 28. Cecílio (Brito) – 4. Seidler (Vnuk), 8. Slováček (D. Drozd), 32. Holý (Vnuk). Rozhodčí: El Jilali, Van Dijke (oba Nizozemsko). ŽK: Edu, Jesus – Slováček, Seidler. Hráno v Lodži, bez diváků.
Portugalsko: Edu (21. Hugo) – Matos, Angelo, B. Coelho, Erick – Pauleta, Brito, Té, Márcio, Jesus, A. Coelho, Cecílio, Varela. Trenér Jorge Braz.
Česká republika: Gerčák (Hůla) – P. Drozd, D. Drozd, Slováček, Koudelka – Seidler, Rešetár, Holý, Vnuk, Baran, Homola, Křivánek, Jošt. Trenér Tomáš Neumann.

Tabulka skupiny 8

# TÝM Z V R P SKÓRE BODY
1. Česká republika 3 2 1 0 13:3 7
2. Portugalsko 3 1 2 0 8:5 5
3. Polsko 3 1 1 1 5:5 4
4. Norsko 3 0 0 3 0:13 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud