12. ledna 2021 • 17:28

Házenkáři na MS nebudou! Rozhodl vysoký počet případů covidu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři kvůli vysokému počtu případů koronaviru v týmu na poslední chvíli nečekaně odřekli účast na nadcházejícím mistrovství světa v Egyptě. Schválila to svazová exekutiva. Reprezentanti měli odletět ve středu dopoledne a ve čtvrtek rozehrát základní skupinu zápasem proti Švédsku. Čechy nahradí Severní Makedonie. Na šampionát nakonec ze stejného důvodu nepojedou ani hazenkáři USA, ty nahradí Švýcarsko.



V národním celku je aktuálně 12 nakažených hráčů a pozitivní test nadále mají i oba hlavní trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem. Ze zdravotních důvodů by se nemohlo šampionátu zúčastnit dalších pět hráčů, z 21 jmen, s nimiž realizační tým počítal, by mohli nyní odcestovat jen čtyři házenkáři.

Reprezentanti zápolili s koronavirem od začátku ledna, kdy začali v Plzni finální přípravu. Kvůli covidu-19 v týmu nemohli minulý týden odehrát úvodní dvojzápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Faerským ostrovům. Pozitivní test měli Filip s Kubešem a později i řada hráčů. V pátek a o víkendu doplnili tým v Plzni, kde se chystal, náhradníci, ani to ale účast mužstva na turnaji nezachránilo.

Několik hodin po Češích se dnes vzdali MS Američané, kteří měli na něm startovat po dvaceti letech, ale také je před odletem do Egypta postihlo šíření nákazy v týmu. Jejich švédský trenér Robert Hedin uvedl, že pozitivní testy na covid-19 mělo deset hráčů a sedm členů realizačního štábu. Tým USA zastoupí druhý náhradník Švýcarsko, jež se ve skupině E střetne s Francií, Rakouskem a Norskem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud