Marián Šustr
12. března 2024 • 19:20

Čech v Oktagonu padl, fanoušci ho vrátili do hry o miliony: Chci na vrchol

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poražený hrdina ještě může zabojovat o více než sedm milionů korun. Vladimír Lengál v osmifinálovém klání Tipsport Gamechangeru podlehl Danielu Torresovi. Nyní ale dostává druhou šanci, když ho přes hlasování Lucky Loser fanoušci vrátili zpět do turnaje. Jako rezervní bojovník pro akci 8. června v pražském Edenu. „Mám ty největší cíle. Chci vyhrávat, dojít na vrchol a srovnávat se špičkou ať už v pérové, nebo lehké váze,“ věří si.



V úvodním kole Tipsport Gamechangeru nestačil na favorizovaného Daniela Torrese, který mu ochromil nohu. V Edenu chce Vladimír Lengál ukázat, že právem patří mezi úzkou špičku nejlepších bojovníků Evropy a nasměrovat dráhu k titulové šanci. Fanoušci totiž domácího oblíbence vrátili do ligy mistrů MMA zpět.

Boxerský šampion ovládl Ostravu dříve, než vstoupil do klece. „Když jsem nastupoval, nesl vlajku, hala bouřila tak, že jsem si přišel jako Kozmič (David Kozma),“ těší se Lengál z přijetí od publika, odkazujíc na oblíbeného šampiona Oktagonu. „Podpora fanoušků byla a pořád je naprosto skvělá. Hned po zápase mi psala spousta lidí, že pro mě budou hlasovat. Doufal jsem, že Lucky Loser klapne, protože jsem v kleci nechal opravdu všechno, i když jsem měl úplně vyřazenou nohu.“

Vladimír Lengál

Přezdívka Vlado
Narozen 14. listopadu 1988 (35 let)
Národnost česká
Kategorie lehká (do 70,3 kg)
Výška 176 cm
Bilance 6 výher/3 prohry
Bilance v Oktagonu 3 výhry/3 prohry
Ukončení 6 KO/0 submisí
Bilance v boxu 12 výher/0 proher

Přitom záchranného hlasování málem nebylo třeba. Český bojovník hned v úvodní pětiminutovce tvrdě trefil Torrese a následně ho hodil na zem. „Vítězství jsem měl na dosah. Bohužel jsem v zápalu boje trefil ilegální koleno, když ještě soupeř klečel. Myslel jsem, že už vstává, špatně jsem to vyhodnotil,“ přiznává. „Mohlo být vymalováno, postoupil bych do čtvrtfinále s velkým skalpem.“

Rozhodující moment přišel o chvíli později. „Udělal fantastický krok, když mi rozkopal nohu. To ho zachránilo, aby se vzpamatoval po loktu z otočky, kterým jsem ho trefil. Byl dost otřesený,“ vzpomíná bijec. Dále přiznává, že si z boje odnesl cennou lekci.

A zlepšení plánuje předvést v pražském Edenu. Chce dokázat, že patří k elitě kontinentu. „Mám ty největší cíle. Chci vyhrávat, dojít na vrchol a srovnávat se se špičkou ať už v pérové, nebo lehké váze. Oktagon se ve světě ohromně posouvá a já s ním chci držet tempo,“ hlásí Lengál.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud