Marek Stodůlka
24. října 2020 • 13:45

Kontroverze v UFC. Chabib nesplnil váhový limit?! Hloupost, říká Vémola

Autor: Marek Stodůlka, ON
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dnešním soubojem na turnaji UFC 254 v Abú Zabí je pořádně dusno. Chabib Nurmagomedov bude obhajovat titul lehké váhy proti Justinu Gaethjemu. Včera měl při vážení velký problém, nevypadal vůbec zdravě, a dnes se vyrojily spekulace, že limit možná vůbec nesplnil. „Sledujte Chabiba, tyč jde pořád nahoru, je moc těžký!“ komentuje video z vážení expert na shazování Mike Dolce. Třeba český bijec Karlos Vémola ale nesouhlasí - myslí si, že jde o konspirační teorii.



Věčný problém zápasníků MMA. Shodit na požadovaný váhový limit. Tělo je zdevastované, vyčerpané, a někdy se to nepovede třeba jen o pár deka. V titulových soubojích však neexistuje tolerance, pokud vyzyvatel nesplní limit, nedostane pás, i kdyby zvítězil. Na včerejším vážení měl očividný problém šampion Chabib Nurmagomedov.

Hned, co přišel, řekl si o ručník, aby jej komisaři zahalili. Vážil se nahý, ani nezkoušel splnit limit v trenýrkách jako jeho soupeř. Když navážil na chlup přesně, ulevilo se mu. Hlavu schoval do dlaní. Opravdu se mu ale podařilo dostat tělesnou hmotnost na požadovanou hodnotu?

Chabib Nurmagomedov vypadal při vážení hodně nezdravě...
Chabib Nurmagomedov vypadal při vážení hodně nezdravě...

„Sledujte váhu u Gaethjeho. Narazí nahoře, padá dolů, komisař se zastaví, a poté uzná pokus. Dívejte, jak dlouho mu to trvá. Teď sledujte Chabiba, tyč jde pořád nahoru, je prostě moc těžký!“ všímá si zápasník a expert na shazování váhy Mike Dolce záběrů z oficiálního vážení. „Tohle není správné! Je to špatně! Nazývejme to lidskou chybou, ale Chabib Nurmagomedov v tomhle okamžiku nejspíš neměl požadovanou váhu,“ prohlašuje Dolce.

Nutno říci, že na videu je opravdu značný rozdíl v tom, jak se váha a komisař chovají, když na pódiu stojí Nurmagomedov a Gaethje. „Jsem Chabibův fanoušek. Možná by limit udělal i tak a Gaethjemu je to podle mě úplně jedno. Ale i tak je to prostě špatně!“ dodává americký expert.

Český Terminátor, který sám několik podobných vážení zažil, ale nesouhlasí. „Nevěřím tomu, že by si UFC tohle dovolilo. Ani mi nepřijde, že by Chabiba měli extra v lásce, kdyby to byl Conor, tak bych se nad tím zamyslel,“ uvažuje Karlos Vémola.

„Toho by podle mě nechali doshazovat do morku kostí. Ale je to jen můj osobní názor. Je jedno, jestli jsem byl v UFC nebo ne, pravdu neznám. Moje intuice ale tvrdí, že tu váhu udělal, a tohle jsou jen konspirační videa vrtalů a šťouralů,“ uzavírá bojovník z Olomouce. Na výsledku vážení se už ale samozřejmě nic měnit nebude. Oba aktéři limit oficiálně splnili a dnes večer se rozhodne, jestli pozná lehká váha nového krále.

Kdybych prohrál, tak bych ukončil kariéru, přiznává Vémola po duelu s Norem
Video se připravuje ...

KARLOS SHOW: Baník, pi*o! Ruda z Ostravy bavil s Kadlecem a Matějovským
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud