13. dubna 2012 • 10:50

Občanské nepokoje, střelba. GP Bahrajnu se pojede, ujišťuje F1

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelba v ulicích a občanské nepokoje je nezastaví. Ač se poukazuje na nebezpečí s tím spojené, GP Bahrajnu se nakonec pojede. Protestuje část britského parlamentu a někteří experti, jenže promotér závodů Bernie Ecclestone, Mezinárodní automobilová federace a týmy F1 jsou pro.



Hrozby nehrozby, formule 1 se v Bahrajnu pojede. „Poté, co jsme vyhodnotili všechny informace, které máme, můžeme konstatovat, že jsou zajištěna veškerá bezpečnostní opatření, aby se Velká cena Bahrajnu uskutečnila,“ oznámila FIA ve svém prohlášení.

Původně se totiž spekulovalo, že se kvůli sociálním nepokojům a protestům kvůli královské rodině, závod podruhé v řadě neuskuteční.

I samotní protestující vzkázali, že budou formuli 1 vnímat spíše jako podporu vládnoucího režimu, než pomoc tamější ekonomice a protestovali lidé v britském parlamentu.

„Závod je však v kalendáři a bude tam tak dlouho, jak tu my budeme,“ vzkázal promotér závodů Bernie Ecclestone, kterému pomohla i podpora týmů. Ty vzkázaly, že se spoléhají na verdikt FIA a do Bahrajnu pojedou.

„Je nutné dělat velká rozhodnutí,“ řekl pilot Red Bullu Mark Webber. "Bylo to těžké rozhodování, protože už zbývá jen týden a na tom verdiktu leží velký tlak. Jak řekli Bernie a týmy, je to na FIA.“

„A všichni jsou teď šťastní,“ dodal k tomu spokojeně Ecclestone.
Nastal tedy definitivní konec spekulací? GP Bahrajnu je v plánu 22.4. 2012.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud