10. září 2013 • 10:41

Räikkönen se blíží Ferrari. Čeká se jen na oficiální potvrzení

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle BBC se blíží chvíle, kdy bude finský pilot formule 1 Kimi Räikkönen potvrzen jako nový člen stáje Ferrari. Britský server tvrdí, že šofér se v pondělí s týmem dohodl a kontrakt schválil i šéf Ferarri Luca Di Montezemolo.



Zdá se, že je jen otázkou času, kdy bude návrat Kimiho Räikkönena k Ferrari oficiálně potvrzen. Tým z Maranella už pro příští rok nepočítá se službami Brazilce Felipe Massy. Kandidáty na jeho místo byli údajně kromě Räikkönena také Brit Paul di Resta z Force India a Němec Nico Hülkenberg ze Sauberu.

Poslední události ale směřují k tomu, že týmovou jedničku Fernanda Alonsa u Ferrari doplní Räikkönen, který už v týmu v minulosti strávil tři sezony a v roce 2007 pro něj vyhrál titul mistra světa.

„Nemůžu se bavit o žádném jménu pro příští rok, protože mám velký respekt k Felipemu,“ uvedl Alonso na Twitteru. „Jakékoli rozhodnutí bude učiněno, bude dobré pro mě a pro to, aby Ferrari dál dosahovalo nejlepších výsledků.“

Dosavadní Räikkönenová stáj Lotus se snažila finského závodníka udržet. Zřejmě mu však nedokázala garantovat, že bude tým v příštím roce konkurenceschopný s elitou. Od Lotusu k Ferrari už odešel technický ředitel James Allison a stáj se letos také zpožďovala s placením Räikkönenovy mzdy.

„Kimi je v pozici, kdy ho chce v paddocku každý. On se rozhodne. Když bude chtít jít k Ferrari, tak půjde,“ řekl šéf Lotusu Eric Boullier.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud