7. dubna 2014 • 11:55

VIDEO: Hororové salto v F1. Maldonado vystřelil soupeře do vzduchu

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to okamžik, při němž tuhla krev v žilách. Mohlo to skončit pořádným průšvihem! Jelo se jednačtyřicáté kolo GP Bahrajnu, když Esteban Gutiérrez v poklidu najížděl do jedné ze zatáček. Zčistajasna se však za ním objevil Pastor Maldonado z Lotusu (vyjížděl zrovna z boxů na čerstvých pneumatikách), narazil do jeho pravého zadního kola a nic netušícího Mexičana torpédoval k vyděšení všech do vzduchu.



„Wau, co to bylo?“ podivoval se dvaadvacetiletý závodník, když dopadl na zem. Jeho vůz byl řádně očesaný a on v pořádném šoku. Chvíli trvalo, než se začal v kokpitu hýbat, a uplynulo několik desítek vteřin, než z něj vůbec vystoupil.

Aby ne, vždyť krátce před tím udělal s vozem ve vzduchu málokdy vídaný kotrmelec. „Myslím, že to byl jeden z těch nešťastných incidentů, které se prostě v závodě stávají. Nemyslím si, že by v tom měl být nějaký úmysl. Uvidíme ale, co nám k tomu řeknou závodní komisaři,“ uvedl bývalý pilot David Coulthard.

Ti k tomu řekli hodně. Na trať okamžitě vyjel safety car, Maldonado dostal trest deset vteřin stop and go, do další GP Číny bude penalizován ztrátou pěti míst na startu a ještě mu za incident připsali tři trestné body.

VIDEO | Podívejte se na hororový střet Maldonada s Gutiérrezem

Gutiérrez se ještě během závodu přesunul ke zdravotníkům a následně jel na kontrolu do nemocnice. Z nebezpečně vyhlížející nehody nakonec vyvázl jako zázrakem nezraněný.

„Super zprávy. Prošel prohlídkami a vše je v pořádku. Byl propuštěn z nemocnice,“ informoval ještě večer jeho tým Sauber na Twitteru a Gutiérrez vzápětí dodal:

„Nejdůležitější je, že mi nic není. Pokud se ale týká té nehody, byl jsem totálně překvapený. Nečekal jsem, že by to Pastor vůbec zkusil. Byl jsem jasně vpředu, zatočil do zatáčky a pak ucítil silný náraz, který mě převrátil. Pak už jsem nemohl nic dělat,“ uzavřel talentovaný závodník.

Formule Estebana Gutiérreze byla po nehodě v Bahrajnu na odpis
Formule Estebana Gutiérreze byla po nehodě v Bahrajnu na odpis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud