28. července 2015 • 09:27

Alonso plánuje odchod do jiné kategorie: Formule už není tak zábavná

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fernando Alonso zažívá skutečně špatnou sezonu. Po deseti odjetých závodech má na kontě bídných jedenáct bodů a v tabulce jezdů je až patnáctý. Před víkendovou Velkou cenou Maďarska navíc připustil, že formule už ho tolik nebaví jako dříve a že je klidně možné, že v brzké době populární seriál opustí.



"Zbožňuju motorsport, a tím mám namysli všechny jeho kategorie. Ale formule už není tak zábavná, jako byla dříve. Aspoň tedy pro mě," řekl pro BBC španělský jezdec, který dříve celý šampionát dvakrát vyhrál.

Alonsovi a jeho týmu McLaren-Honda to letos opravdu nejde. Zlí jazykové by tedy jeho kritická slova mohli svést přesně na tento ukazatel. Třiatřicetiletý jezdec ale jako hlavní důvod ukazuje právě pravidla, která každým rokem tradiční závodění víc a víc omezují. Nad nimi často povzdychnou i ostatní jezdci a především také fanoušci.

Do přímé kritiky se sice závodníci často nepouští, Alonso ale strach nemá. Jasně sdělil, co se mu nelíbí. "Snížené množství povoleného testování v průběhu sezony, pneumatiky, které musíme používat a také neustálé další omezení. Plus rozpis pro další sezonu, který čítá dva závody navíc. To všechno jsou důvody, které mě nutí přemýšlet nad tím, že bych brzy zvolil v motorismu nějakou jinou kategorii," řekl Alonso.

Dalším bodem, kterým argumentoval a podporoval své názory o neustálých jedzeckých omezeních a šetření motorů či pneumatik, je rychlost. "Vždyť naše auta jsou pouze o 2-3 vteřiny rychlejší, než monoposty z GP2," řekl. Na to mu přistála odpověď o tom, že další změny různých pravidel by měly pro sezonu 2017 způsobit zrychlení současných závodních vozů až o pět vteřin na kolo.

Ať to bude jak chce, Alonso stále zastává názor, že formule se poslední roky vydává špatným směrem. Těžko říct, jak dlouho ho ještě v seriálu F1 budeme vídat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud