Ivo Pospíšil
18. dubna 2016 • 11:51

Hádku v F1 slyšeli všichni. Vettel mluvil o torpédu, pak dal zpátečku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překřikovali se. První zuřil, ten druhý se zase smál. A zatímco Nico Rosberg velebil svůj mercedes, se kterým včera vyhrál i GP Číny a zvýšil náskok v čele na 36 bodů, v zázemí vybuchla roztržka expilota Red Bullu (Sebastian Vettel) s jeho nástupcem (Daniil Kvjat). „Vlétl tam jak torpédo,“ zlobil se na něj za manévr v prvním kole, po němž jezdec Ferrari havaroval a Rosberg mu mezitím ujel.



Na trati se potkali už ve druhé zatáčce, ale teprve jejich setkání v cíli mělo ty pravé grády. „Ding, ding,“ odzvonila jim BBC symbolicky další kolo v boxerském ringu. Jejich hádku slyšeli všichni diváci, než jezdci vyšli na stupně vítězů.

Sebastian Vettel : „Tys tam vletěl jako torpédo.“
Daniil Kvjat (s úsměvem): „To je závodění.“
Vettel: „Kdybych držel stejnou stopu, havaroval bych.“
Kvjat: „Tak nedrž stejnou...“
Vettel: „Ale já měl vlevo další auto.“
Kvjat: „Jako kdybych všechna auta před sebou viděl, chlape. Mám jen dvě oči.“
Vettel: „Když ale budeš takhle jezdit dál, vybouráš se."
Kvjat: „Jasně, ale my se nesrazili.“
Vettel: „No, ty ne. Tentokrát si měl štěstí.“

Osud asi chtěl, aby se ti dva nakonec setkali v GP Číny i na stupních vítězů, kde pilot Ferrari byl druhý a jeho sok třetí.

Ruský mladík namíchl svého předchůdce v týmu Red Bull svým odvážným manévrem po startu, při němž Vettel zpanikařil a následně havaroval se svým týmovým parťákem Kimim Räikkönenem.

VIDEO | Podívejte se na střet Vettela a Kvjata

„Vletěl tam jak šílený. Byl to sebevražedný manévr,“ láteřil ve voze Vettel, když spadl na osmé místo (Räikkönen úplně na konec), komisaři na tom ale nic špatného neviděli a Kvjata nepotrestali. „Byla to nešťastná náhoda. Kvjatův manévr byl agresivní, ale fér,“ říkal expert Andrew Benson.

Jenže to zprvu Vettel, který se nakonec propracoval na druhé místo, nechtěl přijmout. Při dojezdu se sice omlouval týmu, že zkazil závod Räikkönenovi, dál ale trval na tom, že vinu nesl hlavně Kvjat.

„Těžko soudit, jak to z jeho pohledu vypadalo. Kimi tam byl široký, chtěl jsem ho předjet a Daniil se asi snažil udělat to stejné. Vlétl tam ale hodně rychle. Překvapilo mě to a musel jsem zatočit doleva. Jenže Kimi mi tam zrovna zkřížil cestu,“ vysvětloval už na stupních vítězů pilot Ferrari a Rus vedle něj přikývl: „Souhlasím se Sebem, byl to riskantní manévr, ale jsem na pódiu, a on také, takže to je nakonec dobrý. Budu takhle riskovat dál,“ zubil se uvolněně.

Nicméně poté Vettel narazil. I jeho šéf Maurizio Arrivabene totiž prohlásil: "Tohle nejsou monopoly, ale závodění. Ukazovat prstem na někoho tak není správné. Kvjat jel svůj závod a přijel do zatáčky velkou rychlostí, ale myslím, že by Seb a Kimi udělali totéž," přiznal Arrivabene.

I proto tak Vettel vzal v pondělí zpátečku. A prohlásil, že šlo o závodní incident.

VIDEO | Jak vypadala výměna názorů Vettela s Kvjatem

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud