14. dubna 2017 • 15:43

První trénink v Bahrajnu: Ferrari bylo v čele i na chvostu, Vettel dominoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejším jezdcem prvního tréninku před Velkou cenou Bahrajnu formule 1 byl Němec Sebastian Vettel ve Ferrari, jeho týmový kolega Kimi Räikkönen z Finska naopak skončil kvůli poruše turba poslední. V sedmatřicetistupňové výhni se Vettel jako jediný dostal pod hranici minuty a 33 sekund, nejvíce se k němu přiblížili oba piloti týmu Red Bull, Australan Daniel Ricciardo a Nizozemec Max Verstappen.



Pomaleji vstoupili do třetího soutěžního víkendu jezdci Mercedesu. Brit Lewis Hamilton, který se s Vettelem dělí o vedení v mistrovství světa, zajel až desátý čas a vzhledem k téměř dvousekundovému manku tým evidentně vsadil na jinou taktiku. Fin Valtteri Bottas byl čtrnáctý.

Oba byli s 28 a 27 absolvovanými koly jasně nejpilnějšími jezdci, zatímco Räikkönen stihl odjet jen šest okruhů. Pak s kouřícím vozem musel na trati zastavit a trénink pro něj skončil.

Závod se pojede za zcela jiných podmínek po západu slunce, pod umělým osvětlením už se uskuteční jízdy v druhém dnešním tréninku se začátkem v 17:00.

Tréninky na Velkou cenu Bahrajnu, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Sáchiru:

První trénink: 1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:32,697, 2. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,400, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,869, 4. Pérez (Mex./Force India) -1,398, 5. Massa (Braz./Williams) -1,549, 6. Stroll (Kan./Williams) -1,625.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud