20. října 2017 • 17:54

Red Bull si pojistil hvězdu. Verstappen prodloužil smlouvu do roku 2020

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá hvězda formule 1 Max Verstappen předčasně prodloužila smlouvu se stájí Red Bull. Dvacetiletý nizozemský pilot se s týmem dohodl na novém kontraktu do roku 2020. Verstappen měl v Red Bullu smlouvu ještě na příští sezonu, nicméně zřejmě i kvůli zájmu konkurence o jeho služby se vedení týmu s rakouskou licencí domluvilo s talentovaným jezdcem na kontraktu novém.

 



„Red Bull ve mě vždycky věřil a podporoval mě v mých cílech. Mám radost, že budeme i nadále společně pracovat na tom, abychom dosáhli dalších úspěchů,“ uvedl rodák z belgického Hasseltu.

Syn bývalého pilota Jose Verstappena zahájil kariéru ve formuli 1 už v sedmnácti letech v barvách týmu Toro Rosso. Během své druhé sezony v roce 2016 vyměnil v sesterské stáji Red Bull ruského jezdce Daniila Kvjata a hned první start proměnil v Barceloně ve výhru. Ve věku 18 let a 228 dnů se Verstappen stal nejmladším vítězem v historii F1.

Letos mladý jezdec vyznačující se agresivním a riskantním stylem jízdy vyhrál Velkou cenu Malajsie a v průběžném hodnocení MS je šestý. Během necelých tří sezon v královské motoristické třídě dosáhl vedle dvou vítězství ještě na dalších osm pódiových umístění.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud