17. června 2012 • 15:28

Španěl Lorenzo vyhrál třetí závod MotoGP za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španěl Jorge Lorenzo vyhrál v Silverstonu motocyklovou Grand Prix Velké Británie a nadále dominuje šampionátu MotoGP. Tovární jezdec Yamahy zvítězil už potřetí za sebou a celkově počtvrté z šesti závodů sezony, ve zbývajících dvou byl druhý. Ve startovním poli chyběl Karel Abraham, kterému účast v závodě nedoporučili lékaři kvůli zlomenému prstu na ruce.



Lorenzo zvítězil před úřadujícím mistrem světa Caseym Stonerem z Austrálie na hondě, svým dosud jediným přemožitelem v sezoně, který na druhém místě celkové klasifikace ztrácí na španělského lídra už 25 bodů. Třetí místo v závodě i v šampionátu patří Danimu Pedrosovi ze Španělska.

Na celkové čtvrté místo se posunul Brit Cal Crutchlow, který se na start postavil i se zlomeným kotníkem po pádu v sobotním tréninku, po němž chyběl v kvalifikaci. V závodě dojel i s takovým handicapem šestý a v klasifikaci předstihl Andreu Doviziosa, který upadl.

Ve třídě Moto2 se z druhého vítězství v sezoně radoval Pol Espargaró ze Španělska na stroji Kalex. Snížil tím na pouhých šest bodů ztrátu na vedoucího muže MS a krajana Marka Márqueze, který skončil v Británii třetí za domácím Scottem Reddingem.

Motocyklový závodník Jorge Lorenzo teď musí zpomalit. Na rychlé stroje si totiž dělá řidičské oprávnění.
Motocyklový závodník Jorge Lorenzo teď musí zpomalit. Na rychlé stroje si totiž dělá řidičské oprávnění.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud