19. září 2012 • 12:43

Za problémy Pedrosy nemůžeme, hájí Abrahama jeho tým

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I on odráží kritiku. Chtěl odstartovat, místo toho ale postihly v GP San Marina českého jezdce Karla Abrahama technické potíže. Což o to, startoval z boxů, ovšem při restartu pro změnu selhal stroj i aspirantovi na titul Dani Pedrosovi, jenž byl odsunut na konec, později spadl a přišel o důležité body. „Je nám to líto, za jeho problémy ale nemůžeme,“ zní proto z týmu Cardion AB Motoracing.



Byl to chaos na startu, který může být klíčový pro celý šampionát. A nechtěně ho zahájil Karel Abraham, jemuž při prvním zahájení víkendové GP San Marina zhasl motor.

Následný restart byl totiž zase krizový pro Daniho Pedrosu, jemuž se též dostavily technické potíže a místo startu z prvního místa byl přesunut až na konec roštu. Při pozdější stíhací jízdě navíc spadl, když do na něj zezadu narazil Hector Barberá.

V zákulisí však bylo přetřásáno i Abrahamovo jméno. Protože kvůli němu právě restart nastal.

„Rádi bychom nicméně objasnili šířící se spekulace, které mají vliv na pověst týmu Cardion AB Motoracing,“ píše se proto ve stanovisku Abrahamova týmu.

„Litujeme, že Dani Pedrosa měl v důsledku restartu problémy. Vylučujeme ale jakoukoliv souvislost s komplikacemi Pedrosy, které pak vyústily ve ztrátu pole position a následné kolizi s Hectorem Barberou. Cardion AB Motoracing nemá faktickou ani morální odpovědnost na jeho incidentu,“ vzkazuje se.

„Naše problémy nastaly ve vadné spojkové páčce a úniku hydraulické kapaliny. Karel v žádném případě nemohl tuto příčinu v zaváděcím kole odhalit. Stejně jako tým, který se tak musel během jednoho víkendu vypořádat se dvěma identicky vadnými díly dodaných firmou Ducati Corse,“ vysvětluje se ve stanovisku.

Zatímco pro Abrahama to byl jen další ze série smolných závodů v letošní sezoně, Pedrosa ztratil důležité body v boji o titul. Z třináctibodové ztráty na vedoucího Jorgeho Lorenza se následně stala osmatřicetibodová.

„Přejeme Danimu vše nejlepší v dalších závodech a doufáme, že od nynějška bude boj o titul pokračovat na treati bez technických problémů,“ dodává se proto ve stanovisku Cardion AB Motoracing.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud