14. října 2012 • 08:30

Jedenáctý Abraham i patnáctý Kornfeil bodovali v Japonsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba čeští motocyklisté v seriálu mistrovství světa Karel Abraham i Jakub Kornfeil bodovali ve Velké ceně Japonska. Abraham dojel v MotoGP na jedenáctém místě při vítězství Španěla Daniho Pedrosy, Kornfeil obsadil v Moto3 poslední bodované 15. místo.



Závod nejslabší kubatury vyhrál britský jezdec Danny Kent, lídr šampionátu Němec Sandro Cortese dojel šestý a možné oslavy titulu odložil nejméně o týden do Malajsie. Do konce sezony zbývají ještě tři Grand Prix.

Abraham odstartoval v Motegi z páté řady a oproti kvalifikaci si v cíli o čtyři příčky polepšil. V 15. závodu letošního MS si dojel pro body pošesté. Čtyři závody nedokončil a o stejný počet přišel kvůli zraněné ruce.

Dnešní vítěz z Motegi Pedroso na hondě v královské kubatuře opět zdramatizoval boj o titul, protože vyhrál už čtvrtou Velkou cenu z posledních pěti a stáhl náskok vedoucího krajana Jorgeho Lorenza na 28 bodů. V cíli oba dělilo 4,275 sekund.

Španělům v Japonsku patřily v MotoGP kompletně stupně vítězů, protože třetí skončil Alvaro Bautista. Pro pátou příčku si dojel australský mistr světa Casey Stoner, jenž se vrátil po osmitýdenní pauze zaviněné zlomeninou kotníku.

V Moto3 už dnes mohl slavit titul Cortese, i tak šestým místem zvýšil své vedení v seriálu. Tři závody před koncem vede o 56 bodů před Maverickem Viňalesem, další Španěl Luis Salom ztrácí na německého lídra bodů 61.

V Moto2 se dnes rovněž přiblížil celkovému triumfu Španěl Marc Márquez. Byť se po startu z druhého místa propadl, vybojoval vítězství před hlavním rivalem Polem Espargarem a v pořadí MS má na něj 53 bodů navrch.

Příští Velká cena Malajsie se pojede za týden.

Karel Abraham se občerstvuje.
Karel Abraham se občerstvuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud