Ivo Pospíšil
15. listopadu 2012 • 12:23

Abraham už testoval CRT: S tou motorkou jsem spokojený, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se cítí na motorce jistě. Po nepříjemné sezoně s Ducati, s níž skončil v MotoGP čtrnáctý a po čase k ní ztratil český motocyklový závodník Karel Abraham důvěru, testoval po posledním závodě sezony GP Valencie i se strojem, s nímž bude jezdit příští rok: Aprillií ART. „Už teď mohu říct, že z té motorky mám dobrý pocit,“ říká potěšeně Abraham.



Je to dobrá zpráva na konci sezony. Po nejlepším umístění v sezoně, sedmém místě v GP Valencie Karel Abraham testoval i motocykl do nového ročníku. Aprílii ART.

„Máme ještě hodně práce před sebou, ale už teď můžu říct, že mám z té motorky dobrý pocit a jsem spokojený. Samozřejmě má méně síly a na rovinkách je pomalejší, ale s tím jsme počítali,“ přiznal po testech Abraham.

Aprilii zvolil jako náhradu za Ducati, s jejíž spolehlivostí nebyl v letošní sezoně spokojený a skončil v pořadí MS až čtrnáctý.

Takhle se ještě v lednu na nové ducati usmíval, ale během sezony se spíše trápilFoto Jaroslav Legner (Sport)
„Oproti Ducati ale nová motorka daleko lépe zatáčí a v zatáčkách je klidnější. Určitě nás před sezonou čeká ještě práce, ale z těch pětadvaceti kol, které jsem na suchu stihl objet, mám opravdu dobrý pocit,“ pochvaloval si Abraham.

Aprílie spadá do kategorie CRT, jež kombinuje prototypový rám s motorem založeným na produkčních základech. Od roku 2014 by pak tyto stroje měly být plně konkurenceschopné i s továrními motocykly jako Honda, Yamaha nebo Ducati.

„Jsme ve skupině s ostatními motocykly CRT a jsme rychlejší než Hector Barbera a Aleix Espargaro. Karel dokáže své rychlé časy jezdit opakovaně a to je hodně důležité. Navíc máme rezervu, Karel se s motorkou teprve sžívá,“ uznal i šéfmechanik Cardion AB Motoracing Marco Grana.

Abraham se na závodní okruhy vrátí 5. února na předsezonních testech v malajském Sepangu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud