25. srpna 2013 • 17:48

Karel Abraham: Vypadá to na pauzu. A pak přestup k Hondě?

Autor: jip, jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnský závod absolvoval, dokonce ho dokázal dojet celý. To je jeho malým vítězstvím. Nyní ale zdravotními problémy decimovaný Karel Abraham zvažuje pauzu v seriálu MotoGP. Na další závod do britského Silverstonu, kde se jede už za týden, zřejme neodcestuje.



„Není to stoprocentní, ale vážně o tom uvažujeme. Pak je zase jen týden volno a já se potřebuju doléčit. Přemýšlím nad tím i proto, že během tohoto víkendu se bolest a ovládání ramena dost zhoršila, a já bych na závod chtěl jet jen s tím, že tam budu co platný,“ podotkl Abraham.

Paradoxně během Grand Prix, kterou se protrápil, dokázal závod na Masarykově okruhu teprve potřetí z devíti pokusů dojet až do konce. Abraham přiznal, že to byl jeho hlavní cíl. Větší nároky na sebe po startu z 23. pozice na roštu nekladl.


„Samozřejmě, že bych chtěl být více vepředu, kam doufám i patřím, ale bohužel to nešlo. I když to bylo 19. místo, tak jsem rád, že jsem dojel,“ přiznal Abraham, který za sebou nechal jen Bryana Staringa a Martina Bauera. Dokonce i Cal Crutchlow, který přitom upadl, ho ještě do konce závodu dokázal předjet. „V cíli jsem byl rád, že je to za mnou, a těšil jsem se do boxů. Nemohl jsem motorku už udržet,“ řekl.

Během vynucené zdravotní přestávky by se mělo také rozhodnout, na jakém motocyklu bude Abraham v příští sezoně pokračovat v kategorii MotoGP. Podle jezdcova otce a šéfa týmu Cardion AB Motoracing Karla Abrahama staršího jsou tři varianty a bude rozhodovat názor závodníka a hlavního týmového technika.

„Na devadesát procent máme jako tým jasno,“ řekl Abraham starší. Jeho syn naznačil, že preferuje přestup k Hondě, s kterou se již navíc tým písemně dohodl i na případných podmínkách spolupráce.

„Snažili jsme se koukat na kvalitu stroje a na to, co by pro nás bylo nejlepší. Museli jsme vyřadit všechny GP motorky, ke kterým se nikdy nedostaneme, a pak už je jen Ducati a produkční motorky. A Honda je velice dobrá značka, navíc Japonci mají vše zajeté v jedné koleji a z té se to nehne,“ řekl Abraham mladší.

Český závodník Karel Abraham měl po skončení domácí Grand Prix silničních motocyklů daleko ke spokojenosti, skončil devatenáctý. Při zdravotních potížích, které měl, byl ale především rád, že dojel v Brně do cíle.
Český závodník Karel Abraham měl po skončení domácí Grand Prix silničních motocyklů daleko ke spokojenosti, skončil devatenáctý. Při zdravotních potížích, které měl, byl ale především rád, že dojel v Brně do cíle.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud