23. dubna 2017 • 22:46

Neporazitelný Márquéz! V Austinu vyhrál Velkou cenu Ameriky popáté za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa Marc Márquez ani v letošním roce nepoznal na okruhu v Austinu v kategorii MotoGP porážku a i pátý ročník Velké ceny Ameriky na tamním závodišti vyhrál. Španělský jezdec ovládl na území USA posledních 11 závodů seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Český jezdec Karel Abraham závod nedokončil.



Čtyřiadvacetiletý Márquez porazil Valentina Rossiho z Itálie a připsal si první výhru v sezoně. Třetí dojel Márquezův krajan a stájový kolega Dani Pedrosa. Devítinásobný světový šampion Rossi se díky druhému místu ujal vedení v průběžném pořadí seriálu, dosavadní lídr a vítěz úvodních dvou Grand Prix Maverick Viňales po pádu nedojel.

Abraham, jenž v předchozím závodě v Argentině obsadil 10. místo, tentokrát v Texasu absolvoval jen jedno kolo.

Nedařilo se ani druhému českému zástupci Jakubu Kornfeilovi, který v kategorii Moto3 obsadil 23. místo a ani ve třetím závodu seriálu nebodoval. Jeho letošním maximem zůstalo 18. místo z předchozí Grand Prix v Argentině, na úvod sezony v Kataru dojel dvacátý.

"Bohužel dnes končíme dalším katastrofálním výsledkem. Dnes si na motorku stěžovat nebudu, protože v žádném případě nebyla tím největším problémem," napsal zklamaný Kornfeil na facebooku.

"Největší problém bylo moje zdraví a ty opakované bolesti hlavy, nesoustředěnost a necitlivost těla. I přes masáže a inhalace jsem se cítil úplně hrozně a chvíli jsem dokonce zvažoval odstoupení ze závodu," přiznal jezdec, jenž měl zdravotní potíže celý víkend.

Z vítězství se na okruhu v Austinu radoval stejně jako vloni Ital Romano Fenati, jenž na další výhru čekal právě rok. Druhé místo v závodu, který musel být po pádu Kaita Toby zastaven a po restartu zkrácen na 12 kol, obsadil Jorge Martín ze Španělska, třetí skončil další Ital Fabio Di Giannantonio.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud