13. září 2019 • 20:44

Kornfeil změní v Moto3 tým, přesídlí do Španělska. Odejde i Salač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Jakub Kornfeil po třech letech opustí německý tým Redox Prüstel GP. Od příští sezony mistrovství světa bude ve třídě Moto3 závodit za stáj RBA Skull Rider, která sídlí ve Španělsku.



"Jsem velice šťastný, že se mi podařilo podepsat smlouvu s týmem, který jsem měl ve svém hledáčku na prvním místě. Chtěl bych moc poděkovat všem sponzorům, kteří do téhle nové výzvy jdou se mnou," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě během Velké ceny San Marina, do které vstoupil 14. místem v tréninku.

"Nemění složení týmu každý rok, což svědčí o tom, že je to skvělá parta lidí, pro které je rodinná atmosféra prioritou. Velkou výhodou týmu je, že mají zázemí okolo Barcelony, které skýtá neomezené možnosti k tréninku na dráze i mimo dráhu. Budu se snažit využít potenciál týmu na sto procent a pokud to dokážu, jsem si jist, že nás čekají příčky nejvyšší," řekl Kornfeil, který je sedm závodů před koncem letošní sezony v Moto3 na průběžné desáté pozici.

Šestadvacetiletého rodáka z Kyjova čeká příští rok už devátá sezona ve třídě Moto3, předtím startoval necelé tři roky v jejím předchůdci, kategorii do 125 ccm. Barvy RBA Skull Rider letos hájí Japonec Kazuki Masaki a Kazach Makar Jurčenko, jezdí na strojích KTM stejně jako Kornfeil. Oba jsou v šampionátu daleko za ním.

Z týmu Redox Prüstel GP odejde po sezoně i druhý český jezdec Filip Salač, který se dohodl na angažmá ve stáji VNE Snipers.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud