8. srpna 2020 • 13:59

Salač neudržel nadějnou pozici, v Brně odstartuje ze sedmé řady

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Salač obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu České republiky v Brně 20. místo a v neděli odstartuje do závodu čtvrtého dílu mistrovství světa ze sedmé řady. V kategorii Moto3 byl nejrychlejší Španěl Raul Fernández, který si zajistil premiérovou pole position v kariéře.



Osmnáctiletý Salač si z tréninků nedokázal zajistit postup do hlavní kvalifikace a musel v první části bojovat o čtyři postupová místa. Dlouho se držel na třetí pozici, ale v samotném závěru klesl s časem 2:10,030 na šesté místo. Od čtvrtého Itala Andrey Migna jej dělilo 94 setiny sekundy.

Hlavní kvalifikaci poté ovládl Fernández, jenž byl nejrychlejší i v dopoledním třetím tréninku. Devatenáctiletý jezdec továrního týmu KTM uspěl i přesto, že s řadou dalších závodníků protaktizoval závěr kvalifikace a nestihl včas najet do posledního „rychlého“ kola.

V první řadě na roštu jej v neděli doplní Argentinec Gabriel Rodrigo a Tacuki Suzuki z Japonska, jenž vyhrál předchozí tři letošní kvalifikace v nejslabší kategorii. Lídr MS Španěl Albert Arenas byl sedmý.

Kvalifikace na Velkou cenu České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Fernández (Šp./KTM) 2:08,372, 2. Rodrigo (Arg./Honda) -0,211, 3. Suzuki (Jap./Honda) -0,336, ...20. Salač (ČR/Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud