5. června 2010 • 13:00

Rossi vyděsil Itálii. Při pádu si zlomil nohu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský motocyklista Valentino Rossi si při pádu v dnešním tréninku na Velkou cenu Itálie zlomil nohu a sezona pro něj pravděpodobně skončila. Obhájce titulu už absolvoval tříhodinovou operaci, po níž odhadli lékaři dobu rekonvalescence na čtyři až pět měsíců. Poslední závod šampionátu se přitom pojede 7. listopadu.



Jednatřicetiletý král silničních závodů nezvládl v Mugellu 15 minut před koncem tréninku svou yamahu a po takzvaném "highsideru" tvrdě dopadl na pravou nohu.

Lékaři při vyšetření diagnostikovali komplikovanou zlomeninu holenní kosti. "Měl velmi ošklivou zlomeninu, téměř otevřenou," řekl šéf lékařského týmu na okruhu Claudio Costa.

Podívejte se na Rossiho ošklivý pád:

Video se připravuje ...

Rossi následně odletěl vrtulníkem do nemocnice ve Florencii, kde se podrobil operaci. Lékaři museli zlomeniny holenní i lýtkové kosti zpevnit destičkou a čtyřmi šrouby. "Operace byla dokonale úspěšná," prohlásil doktor Roberto Buzzi.

"Jsem v klidu. Vím, že je o mě dobře postaráno. Všichni pro mě dělají to nejlepší," řekl Rossi italským médiím.

Valentino Rossi skončil po tréninku v nemocnici Valentino Rossi skončil po tréninku v nemocniciFoto ČTK/AP

Devítinásobný mistr světa, z toho šestkrát v královské kategorii MotoGP, byl v době pádu třetím nejrychlejším jezdcem tréninku. Nejlepší čas zajel jeho stájový kolega a současný lídr šampionátu Jorge Lorenzo ze Španělska.

Rossi byl nejrychlejší v pátečním tréninku, po kterém si však stěžoval, že ho pobolívá rameno. To si pro změnu pohmoždil při pádu v tréninku na motokrosovém stroji v polovině dubna.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud