9. března 2014 • 20:49

Ogier obhájil titul v Mexiku, pátý Prokop jen o místo zaostal za maximem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa Sébastien Ogier z Francie obhájil prvenství v Mexické rallye. Francouzský favorit přidal k úvodnímu vítězství v Rallye Monte Carlo druhý triumf v sezoně a vrátil se do čela celkového hodnocení seriálu. Martin Prokop s fordem skončil pátý a zaostal jen jednu příčku za svým maximem v MS.



Druhý s více než minutovým odstupem skončil na šotolinových tratích v mexickém Leónu Ogierův finský kolega z továrního týmu Volkswagen Jari-Matti Latvala, který tak nenavázal na vítězství z posledního závodu ve Švédsku. Třetí byl Belgičan Thiery Neuville s hyundaiem.

"Byl to perfektní týden, přijel jsem sem hladový po chybě ve Švédsku," připomněl Ogier okamžik z druhé etapy předchozího závodu, po kterém skončil mimo trať. "Doufám, že se nám bude dařit pokračovat podobným způsobem. Musím poděkovat týmu, tentokrát bylo auto úplně perfektní," řekl po dojezdu Ogier.

Prokop se těsně přiblížil svému maximu, kterým je čtvrté místo z loňské Německé a předloňské Argentinské rallye. "Jsem s tímto víkendem opravdu spokojený. Neměli jsme žádné větší potíže s vozem a jsem úplně nadšený ze získaných bodů," řekl Prokop, který úvodní dva závody v letošním seriálu nedokončil a radoval se z prvního zisku v hodnocení MS.

Články odjinud


Články odjinud