Ivo Pospíšil
1. července 2016 • 09:00

Bude bojovat na krev! Kopecký pojede Bohemku jako Upír z Feratu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plánuje prodloužit svou neporazitelnost v domácích podnicích na číslo devět a stejně jako v těch dosavadních závodech… pojede na krev! Letošní Rallye Bohemia však Jan Kopecký zpestří startem v černé Fabii R5 coby v novodobém designu slavného horroru Upíra z Feratu, který bude slavit 35. rok od vzniku. „Pro fanoušky je to jedinečný motiv k fotografování,“ těší se Kopecký.



Svým rivalům už možná pije krev. Od chvíle, co dostal vloni na jaře do ruky novou Škodu Fabii R5 je na českých tratích neporazitelný a svou bilanci bude chtít prodloužit Jan Kopecký i tento víkend.

Před domácími fanoušky u fabriky škodovky v Mladé Boleslavi navíc vyrukuje místo do Rallye Bohemia tradiční zelenobílé mašiny s černou bestií. Ve stylu slavného horroru Upír z Feratu, který letos slaví 35 let.

„Těšíme se na vrchol českého domácího mistrovství! Rallye Bohemia má pro značku Škoda vždy mimořádný význam, protože se koná přímo před branami sídla naší značky v Mladé Boleslavi. Po vítězném hattricku v prvních třech soutěžích sezóny chceme v úspěšné sérii pokračovat a nabídnout zaměstnancům značky Škoda i četným fanouškům zajímavou show,“ řekl šéf továrního týmu Michal Hrabánek.

Jan Kopecký se chystá na Ralley Bohemia
Video se připravuje ...

Kopecký bude na osmi rychlostních zkouškách v délce 153,28 km favorit. Vezme-li se totiž v potaz i minulý rok, útočí už na deváté vítězství v řadě.  Jeho soutěžní speciál s pohonem všech kol má navíc připomínat vzhled legendárního vozu Škoda 110 Super Sport (Ferat), který díky hororu Upír z Feratu získal v tehdejším Československu kultovní postavení. Černý prototyp supermobilu tehdy navrhl český umělec Theodor Pištěk, který později dostal Oscara za kostýmy k filmu Miloše Formana Amadeus.

35 let po vzniku hororového sci-fi snímku Upír z Feratu nyní slaví Škoda černým vozem Fabia R5 toto jubileum a ve Škoda Muzeu bude možné v době kolem konání Rally Bohemia obdivovat nejúspěšnější soutěžní speciál i vůz Škoda 110 Super Sport (Ferat).

„Je to super akce. Myslím, že naše černá Škoda Fabia R5 bude pro fanoušky jedinečný motiv k fotografování. Pro nás je ale nejdůležitější, abychom na Rallye Bohemia byli stejně úspěšní jako dosud a abychom dále posílili své vedení v českém mistrovství. Cílem je čtvrté vítězství v sezóně,“ řekl pak Jan Kopecký.

Svou premiéru v českém mistrovství si s podporou továrního týmu Škody odbude na Rallye Bohemia i německý mladík Fabian Kreim. Pojede s vozem Fabia R5, který poskytl tým české rallyové legendy Romana Kresty.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud