21. května 2018 • 13:25

Smrti se díval do očí. Meeke přežil v Portugalsku děsivou nehodu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo mnoho a na Portugalské rallye došlo o víkendu k tragédii. Osmatřicetiletý britský pilot Kris Meeke při sobotní ranní rychlostní zkoušce poslal svůj Citroen mezi stromy, a to co zbylo z řidičského prostori vypadalo strašlivě. Meeke musel do nemocnice, ale byl rychle propuštěn. Pak se ještě galantně omluvil celému týmu.



„Tahle zatáčka mi nevyšla, najel jsem do ní příliš rychle. Hned jsem vyjel z ideální stopy, vletěl na štěrk, dostal se na špičku zatáčky a už jsem šel ven," řekl pro autosport.com zkušený závodník.

Meekův závodní speciál vypadal po otočení zpátky na kola otřesně. Náraz nevydržela ani pevná konstrukce vozu a místo pro řidiče prakticky neexistovalo. Meeke putoval obratem do nemocnice, ale po preventivní prohlídce byl propuštěn. V pořádku byl i spolujezdec Paul Nagle.

„Musím se omluvit celému týmu. Připravili mi tu skvělý a rychlý vůz a já jsem za to vděčný. Zasloužili si lepší výsledek," kál se ještě asi notně otřesený pilot, jehož mentorem býval legendární Colin McRae.

VIDEO: Podívejte se na Meekovu nehodu

Ten asi obecně na celou rallye nebude vzpomínat v dobrém. V pátek ještě vedl, v sobotu už byl po dvou defektech na pneumatikách na sedmém místě. To bylo poté, co musel dojet bez levé zadní gumy...

„Samozřejmě to byly moje chyby, beru to na sebe. Ale jsem rád, že dokud bylo auto celé tak šlapalo skvěle. Odnáším si odsud pozitiva," dodal Meeke.

Klíčové ale stejně bylo zdraví jeho a jeho spolujezdce, o tom nemůže být žádných pochyb. „Je to samozřejmě zklamání, že vůz dokončil rallye mimo trať, ale všem se nám hlavně ulevilo, že oba vyvázli z celé nehody v rámci možností v pořádku," vysvětlil týmový šéf Pierre Budar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud