15. srpna 2019 • 14:45

Barum Rallye se blíží, vyhraje zkušený Kopecký i popáté v řadě?

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrchol české rallyeové sezony se blíží! Od pátku do neděle (16.-18.8.) se v okolí Zlína pojede devětačtyřicátý ročník tradiční Barum Rallye, která rozhodne o letošních mistrech ČR. Nejblíže k titulu má vedoucí dvojice českého šampionátu Jan Kopecký/Pavel Dresler z týmu Škoda Motorsport. Celkem se představí 136 posádek.



Barum Rallye je i v roce 2019 součástí mistrovství Evropy, takže českým rychlíkům přibude konkurence v podobě zahraničních posádek. Ty si budou chtít vyšlápnout i na obhájce loňského prvenství a osminásobného vítěze soutěže Kopeckého, který se netají svými ambicemi.

„Chceme bojovat o vítězství, ale prioritou je pro nás zisk titulu mistrů republiky. Na startu bude kromě domácí špičky řada prioritních účastníků mistrovství Evropy, vyhrát tedy nebude snadné,“ vysvětlil Kopecký, kterého určitě pořádně prožene úřadující evropský šampion Alexej Lukjaňuk jedoucí s vozem Citroën C3 R5.

„Porazit Kopeckého by bylo hezké, ale vzhledem k situaci v šampionátu musíme být trochu opatrnější," řekl Lukjaňuk a naznačil, že jej zajímá hlavně souboj s Lukaszem Habajem o evropský titul,“ uvedl Rus.

Pro Kopeckého, jedoucího s vozem Škoda Fabia R5 evo, je cestou k výhře hlavně trpělivost a spolehlivost. Všechny dny je třeba podávat vyrovnané výkony.

„Těšíme se na všechny souboje se silnou konkurencí a doufáme, že si na své přijdou i diváci,“ dodal Kopecký.

Ti si motoristický zážitek začnou užívat už během páteční noční speciálky v centru Zlína, kde závod také v neděli odpoledne skončí. Celkem letos barumka měří 755,52 kilometru a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 219,63 kilometru.

Pořadí MČR 2019:

1. Jan Kopecký - 221 bodů
2. Filip Mareš - 190
3. Jan Černý - 153
4. Václav Pech ml. - 152
5. Vojtěch Štajf - 128

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud