1. července 2020 • 12:51

Barum Rallye zrušena. Nešlo jen o peníze, fanoušci poslali 300 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barum Czech rallye Zlín se letos na konci srpna neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli jubilejní 50. ročník akce, která měla být součástí českého i evropského šampionátu, přeložit na příští rok. Vedle ekonomických důvodů se obávali i možných budoucích omezení v souvislosti s pandemií koronaviru.



„Momentálně nevíme, jak by vše vypadalo, kdyby v našem kraji začala platit omezující opatření, která platí nyní například ve vedlejším Moravskoslezském kraji,“ uvedl zástupce ředitele soutěže Jan Regner na dnešní tiskové konferenci ve Zlíně. „Cítíme, že když se 50. ročník udělá příští rok, bude to důstojné. Nevíme, zda je správné rozhodnutí ano nebo ne, to nám ukáže až budoucnost,“ přiznal Regner.

Definitivní rozhodnutí, že se rallye letos nepojede, padlo až ve středu. „Zatím jsme utratili asi 2,5 milionu korun, a kdybychom se rozhodli, že pojedeme, museli bychom začít platit další smlouvy. Hlavní však je, že chceme jet závody s diváky, mít slušné startovaní pole a doprovodný program,“ řekl ředitel rallye Miloslav Regner s tím, že organizátoři si zároveň nechtějí pokazit renomé, které si vybudovali.

Pořadatelé v minulém týdnu avizovali, že jim chybí asi 3,5 milionu korun k pokrytí rozpočtu, a o pomoc pořádali i fanoušky. Spíše však symbolicky. „Abychom si ověřili, zda za námi lidi stojí. Na transparentním účtu se sešlo přes 300 000 korun, ozvali se nám i další partneři, cítili jsme podporu primátora Zlína i Barum. Celou částku jsme tak během týdne dokázali naplnit. Rizika však byla velká,“ řekl Jan Regner.

Barum Czech rallye Zlín se měla uskutečnit od 28. do 30. srpna jako třetí díl českého i evropského šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud