Michal Koštuřík
16. srpna 2023 • 17:50

Průšvih favorita Barum Rally? Byl u vážné nehody, motorkáři najeli do krav

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málem tragické následky měla testovací jízda Rakušana Simona Wagnera (30) z Mathausenu, který dva dny před startem Barum Czech Rally Zlín způsobil dopravní nehodu ve Vizovicích. Při výjezdu z místní části Čamínka na hlavní silnici směrem na Vsetín podle všeho nedal přednost manželské dvojici na motorce. Ti se sice rychlým manévrem vyhnuli závodnímu vozu Škoda Fabia RS5, ovšem vzápětí narazili do boku protijedoucího valníku s přívěsem plným krav.



Pro pár na motorce, podle zjištění iSportu obyvatele pětitisícových Vizovic, skončila srážka zraněním. Oba byli odvezeni do nemocnice. „V jednom případě jde o lehčí až střední, ve druhém bohužel o těžké,“ uvedl zdroj přímo z místa.

Posádka Simon Wagner-Gerald Winter patřila s číslem 10 mezi spolufavority slavné Barum Rally, která startuje v pátek. Jde o úřadující rakouské šampiony. „Nehoda je v šetření,“ uvedl pro iSport.cz Přemysl Zvonek, vedoucí pobočky policie ČR ve Vizovicích. Doprava na Vsetín byla na začátku městečka ve středu odpoledne odkláněna, policisté pod kostelem pouštěli řidiče pouze do centra.

Na místě nehody se sjeli hasiči, záchranáři a policejní složky. Závodní Fabia stála ještě dvě hodiny po nehodě u krajnice, zcela nepoškozena. Nedá se však předpokládat, že budou Wagner se spolujezdcem Winterem v přípravě na „Barumku“ pokračovat.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud