13. června 2014 • 16:40

Lékaři převezli Schumiho. Mizí poslední naděje na uzdravení?

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to špatná, nebo dobrá zpráva? Michael Schumacher byl podle informací německých médií převezen z jednotky intenzivní péče na "běžný" pokoj. Je otázkou, zda je to z toho důvodu, že se jeho stav zlepšuje, či naopak pro něj lékaři již více udělat nemohou.



Po děsivé nehodě na lyžích z 29. prosince loňského roku, kdy narazil hlavou na kámen, zůstává německý pilot v umělém spánku v kómatu. Zprávy o jeho zdravotním stavu jsou od té doby velmi vzácné. "O Michaelovi už žádnou dobrou zprávu nikdy neuslyšíme," děsil nedávno fanoušky bývalý šéflékař F1 gary Hartstein.

Podle posledních dostupných informací by měl být sedminásobný mistr světa mimo bezprostřední ohrožení života, tím však dobré zprávy končí. Převezení Michaela Schumachera z jednotky intenzivní péče podle dohadů německých médií znamená, že lékaři již pro legendu formule jedna více udělat nemohou.

Konec naděje na uzdravení?


Z lékařských kruhů se ozývají názory, že se blíží moment, kdy budou muset doktoři Schumacherově rodině oznámit, že pro uzdravení pětačtyřicetiletého závodníka již není možné udělat více.

Převezení na běžný pokoj může podle názorů expertů nasvědčovat tomu, že Schumacher zůstává ve stejném stavu a že ošetřující lékaři již neočekávají nějaké významné zlepšení jeho zdravotní stránky.

"Transport Schumachera z jednotky intenzivní péče na speciální rehabilitační kliniku ukazuje na to, že se jeho zdravotní stav nelepší," píše německý magazín Bunte.

Mluvčí Michaela Schumachera Sabine Kehmová v minulých týdnech potvrdila, že německý pilot chvílemi reaguje na podněty okolí, nové okolnosti jeho převozu však odmítla komentovat.



Michael Schumacher je jen těžko překonatelnou legendou formule 1
Michael Schumacher je jen těžko překonatelnou legendou formule 1

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud