29. prosince 2014 • 12:34

Dohady rok po nehodě legendy F1. Má Schumacher šanci ještě chodit?

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesně před rokem se Michaelu Schumacherovi změnil život. Po pádu na lyžích si sedminásobný šampion ve formuli 1 29. prosince 2013 vážně zranil hlavu, byl v ohrožení života, nyní se zotavuje z následků nárazu do hlavy ve své luxusní rezidenci na břehu Ženevského jezera. Jaký je současný stav sportovní legendy? O tom panují dohady.



Podpořilo je i vyjádření bývalého pilota Philippeho Streiffa. Co tvrdí francouzský jezdec, který si v osmdesátých letech připsal ve formuli 1 53 startů? „Ještě se bude muset začít znovu mluvit. Přesto poznává své nejbližší,“ uvedl Streiff v rozhovoru pro deník Le Parisien.

Ve článku je popsaný jako Schumacherův dlouhodobý přítel. Informace údajně čerpá od Schumacherovy manželky Corriny a chirurga Gerarda Saillanta. „Má velmi omezené možnosti, jak se pohybovat, ale jednou by mohl chodit o berlích,“ prozradil také.

Schumacherova manželka však popřela, že by Streiff patřil mezi Schumacherovy blízké přátele. Také chirurg Saillant popřel, že by měl v uplynulém roce jakékoliv kontakty se Streiffem. Na informace o Schumacherově stavu platí přísné embargo. "V posledních týdnech a měsících udělal Michael pokroky odpovídající závažnosti zranění, ale stále je před ním dlouhá a složitá cesta," uvedla v září jeho manažerka.

Chronologie Schumacherova boje o život

29. prosince 2013 - Při lyžování na sjezdovce v Méribelu se Schumacher vydal mimo značenou trať pomoci dceři svého přítele, při tom ale sám zakopl o kámen ukrytý pod sněhem a poté narazil hlavou do dalšího balvanu. Přestože měl helmu a v okamžiku pádu nejel nijak rychle, následky nehody byly velmi vážné. Po leteckém transportu do nemocnice v Grenoblu musel Schumacher absolvovat dvě operace mozku, od počátku byl navíc udržován v umělém spánku.

Konec ledna 2014 - Lékaři pozvolna začali s jeho probouzením z umělého spánku.

Duben 2014 - Schumacherova manažerka Sabine Kehmová oznámila, že slavný jezdec chvílemi "vykazuje známky probouzení a vědomí".

Červen 2014 - Schumacher se po pěti a půl měsících probral z kómatu a byl převezen z nemocnice v Grenoblu na univerzitní kliniku ve švýcarském Lausanne.

Září 2014 - Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne, aby mohl pokračovat v rehabilitaci v domácích podmínkách.

13. listopadu 2014 - Po několika měsících byla v den 20. výročí Schumacherova premiérového triumfu v seriálu MS znovu aktivována jeho oficiální internetová stránka. Jeho skutečný zdravotní stav zůstal i nadále nejasný.

Tady je místo, kde došlo k tragické Schumacherově nehodě
Tady je místo, kde došlo k tragické Schumacherově nehodě

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud