30. srpna 2012 • 15:30

Byl to sekundový zkrat, říká o Šemberově sebevraždě jeho bratr

Autor: jip, ivp
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý motocyklový závodník Lukáš Šembera, který se v noci na úterý pokusil o sebevraždu, je v brněnské Vojenské nemocnici a daří se mu už výrazně lépe. Někdejší velký talent, upoutaný po havárii v roce 2009 na invalidní vozík, také komunikuje s rodinou. Zároveň mu kamarádi a fanoušci vyjadřují podporu a drží mu palce, aby další svůj těžký boj zvládl.



Zanedlouho dvacetiletý Šembera si sáhnul na život v noci z pondělka na úterý, když se u něho podle lidí z jeho okolí nahromadila frustrace.

Krátce po nešťastném činu se ho ale podařilo dopravit do nemocnice, kde byl ve velmi vážném stavu přijat. Lékaři pak dokázali bývalého závodníka zachránit.

Vedení nemocnice odmítlo případ komentovat. Stejně tak se komentářů zdržel Šemberův otec.

K činu se někdejší jezdec mistrovství světa třídy do 125 ccm odhodlal krátce poté, co si na svůj facebook napsal: Nenávidím všechno.

„Nemyslel tím lidi nebo něco konkrétního. Těch důvodů, co se nahromadily, bylo asi víc. Nikdo z nás si neumí představit jeho pozici v životě. Teď jsme všichni šťastní, že to dopadlo, jak to dopadlo,“ řekl bratr Lukáše Šembery Michal.

„Mluvil jsem s ním po telefonu a byl v klidu. Zasmál se, byl v pohodě,“ upřesnil.

Od čtvrtečního rána, kdy se zpráva o zoufalém Šemberově činu dostala na veřejnost, vyjadřovalo mnoho lidí svému kamarádovi na facebooku podporu. Také mu psali, aby nebláznil. Poté se na stejném místě objevilo prohlášení od jeho rodiny.

„Nikdo z nás i vás se nedokáže vcítit do jeho kůže! Momentálně je Lukáš celkem v pořádku a možná by mu pomohlo, kdybyste ho nechali odpočinout, než mu psali podobné příspěvky a nerozmazávali to. Děkujeme. S pozdravem rodina Šemberova,“ píše se v něm.

Brněnská GP s tím neměla co dělat

Objevila se i domněnka, že Lukáše Šemberu mohl rozhodit pohled na víkendovou Grand Prix, která se jela v Brně. On sám začal před třemi lety jako šestnáctiletý závodit v kubatuře do 125 ccm.

Lukáš Šembera se svou přítelkyní před dvěma roky...
Lukáš Šembera se svou přítelkyní před dvěma roky...

Jenže ještě tentýž rok při exhibici na minibicích spadl a po nárazu na obrubník ochrnul na spodní část těla.

Šemberův bratr Michal však vylučuje, že by Grand Prix sehrála v událostech z pondělní noci roli.

„Nic do činění to nemělo. Byl to sekundový zkrat. Každý z nás má chvilkové zkraty, kdy si říká, že je všechno na houby, že by se vším seknul, a pak na druhou stranu si řekne, proč bych to dělal. On si tu druhou větu nestihl říct, něco udělal, asi si to uvědomil pozdě. Naštěstí se ho podařilo zachránit. Věříme, že to už nezopakuje,“ řekl.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud