Ivo Pospíšil
5. června 2013 • 20:09

Finanční sbírku pro lidi postižené povodní organizují i piloti rallye

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není jim to lhostejné – plánují pomoci. Čeští piloti rallye pod záštitou Asociace jezdců rallye zareagovali na záplavy v ČR a chystají se před víkendovou Rallye Krkonoše uskutečnit sbírku na pomoc postiženým povodněmi. „Když věnuje každá posádka třeba tisíc korun, může z toho být na konci velice zajímavá částka, která nebude jen symbolická,“ vyzývá předseda AJR Pavel Kohout.



Cítí nutkání pomoct. Jen v Krkonoších, kde se o víkendu uskuteční (byť jen ve zkrácené podobě) sedmý ročník Rally Krkonoše se totiž během roku každoročně koná několik automobilových závodů.

A povodeň, která zdejší kraj aktuálně ničí, přiměla piloty rallye, aby uspořádali dobrovolnou sbírku na podporu zasažených oblastí a lidí.

„Jezdci tak mohou ukázat, že jim není osud záplavami postižených lidí lhostejný. Mezi námi je jistě spousta lidí, kteří někdy záplavy zažili na vlastní kůži,“ vyzývá v tiskové zprávě předseda AJR Pavel Kohout.

Asociace jezdců rallye zatím vložila pět tisíc korun a sbírka bude pokračovat během prezentace posádek a vydání itineráře na Rally Krkonoše. Peníze pak budou ve spolupráci s pořadateli předány postiženým obcím.

„Pokud se sbírka vydaří, pomůže to místním více, než kdybychom závod nejeli. Závod by se samozřejmě měl jet pouze v případě, že již bude po povodních a nebude hrozit riziko. Bylo by dost nešťastné využívat místní záchranné složky na závody, ve chvíli kdy by měli pomáhat jinde. O přesné situaci v regionu ví však pouze pořadatel a ten musí posoudit, jestli je nebo není vhodné závod uspořádat,“ upozornil proto ještě Kohout.

Podle posledních zpráv se ale podnik, který je čtvrtým závodem Mistrovství ČR ve sprintrally, uskuteční.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud