Martin Tomaides
4. července 2016 • 10:30

Lacko v Německu strčil všechny do kapsy. A domácí favorit se vztekal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NÜRBURGRINGU | V sobotu se ještě zahříval, ve dvou závodech na tradiční německé trati urval druhé a čtvrté místo, v neděli ale Adam Lacko ze stáje Buggyra neměl konkurenci. V obou případech projel cílovou rovinkou jako první, o jeden bod se udržel v čele šampionátu a jeho předjížděcí manévr vzbudil velké emoce. "René Reinert se vztekal a odešel se slovy, že už ho nikdy nikdo na závodech neuvidí. Kéž by to dodržel," usmíval se jedenatřicetiletý závodník.



Proč si vás předvolalo ředitelství závodu?
"Nelíbilo se jim, jak jsem předjížděl Reného Reinerta. On sám si na to stěžoval a argumetoval slovy, že v té zatáčce, kde jsem ho předjel, se prý nepředjíždí."

S tím asi neměl moc velkou šanci uspět.
"Odkázal jsem ho, ať si prohlédne závody GT Series, které se jely hodinu před námi. Tam by viděl, že se na stejném místě předjíždělo běžně. Reinert mi v zatáčce udělal tolik místa, že jsem to zkusil a předjel ho. Pak to nejspíš nemohl skousnout, vrazil do mě a skončilo to tak, že vyrazil sám sebe. Kvůli tomu jsme pak trávili hodinu a půl na věži."

Jak vlastně taková slovní přetahovaná vypadá?
"Donesly se tam veškeré videoevidence od našho týmu, jejich týmu i záběry od FIA. Mezinárodní automobilová federace pak rozhodla, že to byla jeho chyba, že mě chtěl vyšťouchnout a udělila Reinertovi trest + 5 pozic na startu příštího závodu."

Zlobil se Reinert moc?
"Nemohl to rozdejchat, vztekal se a odešel se slovy, že už ho nikdy nikdo na závodech neuvidí. Kéž by to dodržel." (smích)

Celý víkend jste na Nürburgringu byl v obležení domácích jezdců, hlavně v neděli po vás hodně šli. Čekal jste tuto taktiku?
"Ano, vidět to bylo už v nedělním prvním závodě, kde René Reinert nechal Jochena Hahna odjet asi šest vteřin. To všechno kvůli dešti pod žlutou vlajkou. Tam já moc nenadělám, musím se za jezdcem držet."

Ve stejném závodě jste během vydatného deště triumfoval, ale jednou jste se ocitl mimo trať a svého největšího soka Jochena Hahna tak musel předjet dvakrát. Co se stalo v zatáčce, která vás mohla stát celý závod?
"Prostě se to šmejklo. Začal jsem brzdit dokonce ještě dřív, než některá kola předtím, ale na vodě stačí vyjet třeba jen deset centimetrů mimo ideální stopu a auto se sklouzne. Aspoň jsem to udělal zajímavější."

Vy jste ale na mokré trati znovu ukázal, že nemáte konkurenci.
"I to nám ale Reinert během stížnosti předhodil, že s podvody na vodě máme jít pryč. Asi si myslí, že na startu, kde není na nic čas, jsme přenastavovali auto a vymysleli jsme tam nějaký podvod."

Co jste mu na to řekl?
"Aby se naučil jezdit a pak mi může přijít něco říkat."

Pořadí šampionátu (4 odjeté závody z 9):
1. Adam Lacko (Buggyra) - 198 bodů
2. Jochen Hahn (Team Hahn Racing) - 197 bodů
3. René Reinert (Reinert Racing GmbH) - 118 bodů
4. Norbert Kiss (Team Tankpool 24 Racing) - 98 bodů
5. Anthony Janiec (Lion Truck Racing) - 95 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud