15. června 2018 • 13:41

Motorkářský trend: stroje stále více půjčují ženy. Fandí Rossimu?

Autor: jos
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezstarostné jízdy alpskými průsmyky nebo výlety do Itálie či východní Evropy. Tyto motorkářské kratochvíle už zdaleka nejsou jen výhradní záležitostí mužů. Motorky a skútry si čím dál více půjčují také ženy. „Velmi nás těší, že se rapidně zvýšil zájem z jejich řad. Dámské jízdy začínají být běžnou záležitostí,“ prohlásil Martin Blažek, šéf Motopůjčovny BARTH, která jako jediná v České republice nabízí nové nebo zánovní motocykly.



Nejen muži hledají nové atraktivní volnočasové aktivity. Například do motopůjčovny v Pardubicích chodí neustále více žen – motorkářek. „Typickým příkladem jsou třeba dvě až tři ženy, které si vyberou motorky na společně strávený víkend. Nebo si dokonce jedna odvážná žena, které do té doby neměla naprosto žádné zkušenosti, vybrala skútr Yamaha NMAX 125. Za týden najela skoro 2500 kilometrů po Rakousku a Slovinsku,“ popisoval Martin Blažek z Motopůjčovny BARTH.

V současné době se v mnohem větším měřítku, než tomu bylo v minulosti, organizují dámsky jízdy a srazy na motorce, do motorsportu proniká čím dál více závodnic. Stačí se podívat například na startovní listinu letošní Dakarské rallye.

„V nejbližší budoucnosti se právě na ženy chceme více zaměřit a zařadit pro ně do půjčovny více vhodných modelů,“ doplnil Blažek z Motopůjčovny BARTH. Ta už funguje čtvrtým rokem a letošní sezona bude patrně nejúspěšnější. Často se stává, že na víkend je 80% až 90% procent motorek zapůjčeno. „Samozřejmě – největším hrdinou pro ženy je stále Valentino Rossi. Často o něm mluví,“ doplnil Blažek. Pro individuálnější případy je možné dopravit vypůjčený motocykl také do Prahy.

Témata:  ženy, Barth, motorisms
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud