29. dubna 2019 • 11:51

Motokrosař Podmol si zlomil obě nohy, Taxis místo něj přeskočí bratr Filip

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážné zranění freestyle motokrosaře Libora Podmola v pátečním závodě mistrovství světa v Mnichově, kde si po pádu zlomil obě nohy, zhatilo jeho plány pokusit se 11. května přeskočit Taxisův příkop na pardubickém dostihové závodišti. Akce BARTH Day se přesto uskuteční, legendární překážku zkusí pokořit jeho mladší bratr Filip.



"Chci touto akcí mého bráchu podpořit. V nemocnici bude překonávat následky svého zranění, já se zase pokusím překonat nejproslulejší dostihovou překážku. Myslím, že když se vše povede, tak mu to udělá radost. Stejně jako podpora od fanoušků," uvedl Filip Podmol v tiskové zprávě.

Libor Podmol se chystal nad Taxisem předvést salto vpřed, jeho bratr zatím triky nespecifikoval. "Mám tyhle akce rád. Zároveň chci veřejnosti ukázat, jak náročný freestyle motokros je. Riskujeme zranění a život při každém triku, na to by se nemělo zapomínat," podotkl Filip Podmol, který do akce půjde v rámci BARTH Day.

Mistr světa z roku 2010 Libor Podmol podstoupil o víkendu operaci, další ho čekají. Jeho bratr ve třetím závodě MS startoval také a pád viděl osobně.

"Stál jsem přímo v tunelu, odkud jezdci vyjíždějí na odrazové rampy. Hned, jak Libor vylétl do vzduchu, jsem věděl, že je to blbé. A začal k němu sprintovat. Po celou dobu jsem byl s ním, doktorům jsem pomáhal sundávat z něho boty," popisoval těžké momenty Filip Podmol.

I přes řadu zlomenin nepochybuje, že se jeho bratr zotaví a bude opět závodit. "Momentálně má Libor na nohách zapíchané železné fixace, aby se mu nohy moc nehýbaly. V mnichovské nemocnici bude čekat dva až tři týdny na další operace. Poté by se mohl transportovat do České republiky," uvedl Filip Podmol. "Doufám, že bude zpátky (na motorce) dříve, než si všichni myslí. Výhled je za šest měsíců," dodal.

Libor Podmol se chystá na další výzvu
Libor Podmol se chystá na další výzvu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud