18. července 2021 • 15:53

Odložený závod plochodrážní GP v Praze vyhrál Laguta, Kvěch byl čtrnáctý

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odložený druhý závod sezony plochodrážní Grand Prix v Praze vyhrál Rus Arťom Laguta. Na divokou kartu startující český jezdec Jan Kvěch byl se třemi body čtrnáctý a oproti pátku si o jedno místo pohoršil. Do závodu zasáhl z pozice náhradníka v jedné jízdě i Petr Chlupáč, jenž dojel poslední a nebodoval.



Podle původního plánu se na pražské Markétě mělo závodit v sobotu večer, silný déšť ale přinutil organizátory závod předčasně ukončit a přeložit na nedělní odpoledne. Dnes byly klimatické podmínky mnohem lepší a plochodrážníci i diváci si užívali slunečné počasí.

Do finále postoupili stejně jako v pátek Polák Maciej Janowski, Švéd Fredrik Lindgren, Rus Emil Sajfutdinov a Laguta, který byl v rozjížďkách se čtyřmi výhrami nejlepší. V poslední jízdě programu se dlouho v čele držel Sajfutdinov, ale ve druhé polovině jej postupně předjeli všichni soupeři.

Z výhry se nakonec radoval Laguta, druhý dojel vítěz páteční GP Janowski. Na bronzový stupeň vystoupil Lindgren. "Je to skvělý den pro mě, můj tým i rodinu. Všichni si užíváme sluníčko a jsme šťastní," řekl Laguta.

Stejně jako v pátek zůstal za branami finále úřadující světový šampion Bartosz Zmarzlik. V semifinále byl třetí, nestačil na Sajfutdinova a Lindgrena. Šestadvacetiletý Polák letos útočí na mistrovský hattrick.

Devatenáctiletý Kvěch si v rozjížďkách připsal tři čtvrtá místa, jedno třetí a jedno druhé. Při svém třetím vystoupení dokázal porazit Brita Roberta Lamberta a Krzysztofa Kasprzaka z Polska. Oproti pátku získal o bod méně.

Seriál Grand Prix pokračuje dalšími závody 30. a 31. července ve Vratislavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud