24. března 2020 • 17:39

Legendární Hašek se diví odkladu OH už teď: Proč s tím ještě nepočkali?

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako hlavní hrdina byl u toho, když Češi vybojovali nejslavnější úspěch v olympijské historii. Gólman Dominik Hašek vychytal zlato v Naganu v roce 1998. A teď smutně přihlíží, jak se letní Hry přesunuly o rok. „Vím, že situace je vážná, určitě to nezlehčuju. Ale tahle reakce mi přijde unáhlená. Proč nepočkali minimálně ještě měsíc?“ diví se jeden z nejlepších hokejových brankářů v historii a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.



Sportovní dění bedlivě sleduje. Stejně jako vývoj v celém světě. „Takže je mi jasné, že doba je složitá, není to ideální. To vůbec ne. Ale i tak si myslím, že mohli minimálně měsíc počkat. Nebo i dva. Kdyby to i potom bylo nevyhnutelné, mohli to odložit. Čas by ještě byl, vždyť olympiáda měla začít na konci července,“ zamýšlí se Dominátor.

Ten dobře chápe, že aktuálně mají sportovci potíže s tím, aby mohli trénovat. „Vím, že podmínky jsou špatné. Mohou dělat něco doma, nebo maximálně jít ven s rouškou. Je to složité. Ale kdyby organizátoři počkali ještě několik týdnů, třeba by se to celosvětově zlepšilo. No a pak by sportovci ještě měli měsíc nebo dva na to, aby se do formy dostali,“ popisuje Hašek, sám účastník tří zimních olympijských her.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Současné rozhodnutí považuje za unáhlené. „Moc jsem to nepochopil,“ říká bez obalu. „Přece nikdo neví, jaká může být situace ve světě za měsíc nebo za dva. Třeba lepší, třeba horší. Podle toho by se pak rozhodlo.“

Jisté je, že olympiáda se uskuteční v Tokiu o rok později. Tedy v roce 2021. Teď si Hašek hlavně přeje, aby se celosvětově pandemie koronaviru vyřešila co nejrychleji. „Momentálně je na prvním místě zdraví všech lidí, to je mi jasné,“ tvrdí šestinásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

I tak mu ale bude ještě chvíli vrtat hlavou, proč rozhodnutí o odkladu přišlo už teď…

Olympiáda v Tokiu se odkládá! Hry budou kvůli pandemii až za rok
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud