17. července 2021 • 18:05

Stres u basketbalistů zažehnán. Opakované testy ukončily izolaci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lehké obavy museli řešit před odletem na olympijské hry do Tokia čeští basketbalisté. Některým reprezentantům totiž vyšly při středečním srazu nejednoznačné výsledky PCR testů na koronavirus a museli být z preventivních důvodů v izolaci. Aktuálně ale mají podle manažera všichni hráči testy negativní a tým je opět komplet pospolu.



„Bylo to v minulých dnech trochu dramatické, ale ne až tak, jak to vypadalo navenek nebo v médiích. Ve své podstatě jsme se jen ve středu sešli a měli u všech standardní proceduru, to znamená antigenní test, který byl negativní a umožnil nám vstup do hotelu. Na něm bylo ještě PCR testování a do jeho výsledku jsme všichni čekali na pokojích. Poté co u některých osob vyšel PCR test nejednoznačný, zůstávali v tu chvíli dál na svých pokojích v samoizolaci a čekali jsme na výsledky dalších testů,“ řekl při sotobním setkání s novináři Šob.

„Teprve poté jsme pustili dané hráče do oběhu a připojili k týmu. Nebylo to nic příjemného, ale všichni to respektovali a chápali. Teď mají všichni test negativní, tak zaplaťpánbůh za to,“ prohlásil reprezentační manažer. O jaké hráče šlo, nechtěl Šob prozradit. „Z lékařského hlediska to nemůžu říct,“ omluvil se. Podobné případy se však podle něj stávají.

Vzhledem k nečekaným komplikacím pak trenér Ronen Ginzburg povolal do závěrečné přípravy čtyři nové hráče Davida Jelínka, Tomáše Kyzlinka, Jakuba Tůmu a Jana Zídka.

„Nejsem biochemik a ani jím být v této složité době nechci. Máme úzkou vazbu s testovacím centrem, chápali jsme to a děkuji jim za to, že to takhle prezentovali. Je lepší, než kdyby někoho určili jako negativního a místo toho platil opak. Proto jsme na vše přistoupili a byli trpěliví,“ řekl Šob.

Samotný odlet hráčů na olympijské hry, kde se čeští basketbalisté objeví poprvé v samostatné historii, však podle něho ohrožen nebyl. „Ve své podstatě ne. Platí, že první skupina odlétá v pondělí a z důvodu letenek získaných na poslední chvíli odcestuje druhá skupina o něco později,“ dodal Šob.

INSIDER: Proč jsou Češi v Tokiu? Favority drtí pracovitostí. Pomáhá i nulový tlak
Video se připravuje ...

INSIDER: Proč jsou Češi v Tokiu? Favority drtí pracovitostí. Pomáhá i nulový tlak
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud