31. července 2021 • 14:33

Krpálek se projel Tokiem. Den po zlatu? Jsem zničenej. Omluva soupeři

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu se judista Lukáš Krpálek poprvé probudil jako dvojnásobný olympijský vítěz. V pořadu Tokijská jízda na czechteam.tv vyrazil na projížďku japonskou metropolí. V jakém rozpoložení? „Úplně vyčerpanej a zničenej a všechno mě bolí. Ale zase je to krásný pocit mít medaili,“ řekl Krpálek.



V autě mimo jiné prozradil, že zlatý den prožil naplno. A to doslova, spát se totiž nedalo. „Vstával jsem hrozně brzo. Hrozně jsem o všem přemýšlel. Někdy ve tři ráno jsem se probudil, ležel jsem, přemýšlel, občas zabral. V sedm jsem si sednul na balkón na hodinku a koukal se do vody a tam jsem se stoprocentně soustředil,“ popsal český judista maximální koncentraci.

Dozvíte se, jak se s odstupem dívá na finálový zápas s Gruzíncem Guramem Tušišvilim včetně klíčového momentu, kdy ho přehodil na bok, měl ho v držení, rozhodčí ukončil zápas a mohl začít jásat. Jenže současně se projevila i judistická etika. Za poraženým Krpálek zašel. „Omlouval jsem se mu, že jsem ho porazil. On chtěl jen to zlato, bylo mi ho líto. Asi mě trochu podcenil, protože mě už dvakrát porazil.“

Před pěti lety Krpálek bral zlato v polotěžké kategorii, nynější triumf ve váze nad 100 kilogramů řadí ještě výš. „Byl to můj nejlepší závodní den,“ vypálil bez zaváhání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud